Saffranskladdkaka av Camilla Hamid är något extra

Det känns som om det nyss var sommar, men faktum är att julen står precis runt hörnet och med det. För det har jag hittat det perfekta bakverket till julfikat och om du precis som jag längtar något oerhört efter julmyset, så kan den här kakan definitivt bakas redan nu och dämpa suget. Det är nämligen en saffranskladdkaka!

Hur låter saffranskladdkaka med vit choklad? Supergott skulle de allra flesta svara, vilket också är fallet. Det kombinerar det bästa av inte färre än tre världar. Kladdkaka, saffran som ger julkänsla och vit choklad som är så grovt underskattat. Receptet är från bakdrottningen Camilla Hamid och du hittar det på hennes TikTok.

Saffranskladdkaka ingredienser

225 g smör
300 g vit choklad
1 g saffran
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 ägg

Gör så här

  1. Smält smöt, vit choklad och saffran i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så den vita chockladen inte blir bränd.
  2. Häll upp smeten i en bunke och rör i socker, vaniljsocker, salt, vetemjöl, salt och ägg. Rör ihop försiktigt så du inte får in för mycket luft. Då blir kakan torr.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i 30 minuter.
  4. Ställ den i kylskåpet i några timmar. Servera när den har den perfekta kladdiga konsistensen.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur Camilla själv gör.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!