Fyll brödet med massor av choklad – 15 minuter senare är succé-efterrätten klar

Att kunna bjuda på gott fikabröd brukar imponera på de flesta gäster, oavsett om de kommer över på en lång middagssittning eller bara på en kopp kaffe.

Receptet här nedan är verkligen supergott, men det bästa är nästan att det är så himla enkelt att göra!

Att bjuda hem gäster behöver inte innebära flera timmars svettande över spisen, det kan vara enkelt men ändå jättegott.

Chokladbröd

Receptet här nedan är på chokladbröd, som man helt enkelt bryter av och njuter av.

Du behöver följande ingredienser:

1 limpa ljust bröd, typ italienskt lantbröd eller surdegsbröd
200 g mjölkchoklad
10 Kinder maxi-chokladstavar
1 dl Nutella
100 g smör
1 tsk Florsocker 
En nypa flingsalt

Bild: Newsner

Så här gör du

Vad gör man då med alla ingredienser? Jo, så här.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Skåra i brödet nästan hela vägen igenom. Först diagonalt åt ett håll och sedan diagonalt åt andra hållet så att fyrkanter bildas. 
  3. Bre smöret i skårorna så jämnt som möjligt. Var noggrann med att få ner smöret ordentligt. 
  4. Tryck ned Nutella i mellanrummen, där du precis lagt smör.
  5. Stick ner mjölkchokladbitar och kinder maxi mellan alla rutor, tryck gärna ner dem en bra bit. 
  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills all choklad har smält. 
  7. Sprinkla över lite florsocker.
  8. Dra ut fyrkanter och ät direkt.

I klippet nedan kan du se exakt hur man gör!

@matbibeln

Dela, dra isär, njut 🤤🍫 Pull apart bread med choklad, ni måste prova nu #recept #yummy #mat #matlagning #cooking #bakning #efterrätt #fest #food #bread

♬ originalljud – Matbibeln

Så enkelt, men visst ser det supersmarrigt ut?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här receptet!

Exit mobile version