Ingen förstår varför hon skär kanterna av vanliga rostmackor – minuter senare är årets godaste efterrätt färdig

Att laga mat är alltid roligt, men för att det ska bli riktigt gott måste man ibland komplicera saker litegrann.

Det ska hackas på ett visst sätt och tillagas med stor försiktighet för att nå exakt temperatur och inte ens då är man säker på att det blir gott.

Då väljer i alla fall jag hellre ett enklare recept även om smaken får stryka lite på foten. Men då och då hittar man ett recept som är både enkelt och gott – som det här nedanför.

Det är en efterrätt som går supersnabbt att göra och dessutom imponerar på dina mest kräsna middagsgäster.

Att få till en bra efterrätt är lättare sagt än gjort. Det är ofta den rätt man lagar allra sist vid en middag och då kan både energi och koncentration vara lite låg.

Men med receptet nedan kommer du att göra succé, utan att förta dig.

Kanelbullerullar recept

Efterrätten heter kanelbullerullar och har spridit sig som en löpeld över nätet på sistone.

Bild: TikTok

Det hela är väldigt enkelt, du behöver följande.

Brödskivor av vanligt rostbröd
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 tsk kanel

0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker
0,5 dl kanel

Så här gör du

Blanda smör, strösocker och kanel till en smet.
Bre blandningen på brödskivorna.
Rulla ihop skivorna så tajt som det bara går.

Blanda ihop grädde, mjölk, ägg och vaniljsocker till en smet.
Doppa rullarna i smeten.
Stek rullarna i smör.
Rulla rullarna i kanel och strösocker.

Servera och njut!

Så enkelt, och SÅ gott.

Här kan du se hur man gör.

@helanshabani

Mitten av kanelbullen 🤌 aka kanelbullerullar aka fattiga riddare #kanelbullensdag #kanelbulle #recept #fika

♬ Oui,Oui,Oui,Oui – Sacha Distel

Det här måste man ju bara prova!

Tryck nu på DELA-knappen!

Exit mobile version