Krämig kycklingpasta med färsk basilika – en tugga och jag är i himmelriket

En riktigt mättande och smakrik pasta är bland det absolut godaste som finns. Och för den som är sugen just detta är det här receptet på krämig kycklingpasta helt perfekt.

Det är få saker som slår en riktigt krämig och god pasta med ett passande glas vin till en fredagskväll.

Det är perfekt att bjuda gäster på, imponera på en dejt med eller tillaga när man bara vill lyxa till det lite extra för sig själv.

För den som är ute efter en sann smakupplevelse som kan få vem som helst att sukta efter mer passar det här receptet på ”Marry me Chicken Pasta” utmärkt.

– Det här är en otrolig pasta. Den heter ”Marry me Chicken” för den ska tydligen vara så god att man får ett omedelbart frieri om man bjuder på den, säger Matbibelns Evelina Reuterfors.

Recept på krämig kycklingpasta

Receptet blir till ca. 6 portioner

  • 700g kycklinglårfilé
  • 500g pasta
  • 0,5dl olivolja
  • 50g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1tsk oregano
  • 1tsk chiliflakes
  • 1tsk vitlökspulver
  • 1dl hackade soltorkade tomater + 1msk av spadet
  • 1 kruka basilika
  • 2dl kycklingbuljong/fond
  • 1dl creme fraiche
  • 4dl vispgrädde
  • 1dl riven parmesan

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök, basilika (spara lite för att garnera med) och soltorkade tomater. 
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. 
  3. Stek kycklingfiléerna på hög värme, i ett par minuter på varje sida tills de får fin färg. Plocka ut dem ur pannan. 
  4. Sänk till medelhög värme och stek vitlöken i samma panna. OBS: den ska inte få färg, då blir den besk.
  5. Häll i oregano, chiliflakes och vitlökspulver. Låt de steka en stund för att få fram mer smak.
  6. Lägg i de soltorkade tomaterna, lite av spadet från tomaterna, basilikan och kycklingfonden.
  7. Låt puttra tills hälften av vätskan återstår. 
  8. Rör ner creme fraiche och vispgrädde (det gör inget om den ser lite sprucken ut, det brukar koka ihop efter en stund). 
  9. Låt småputtra under omrörning tills såsen tjocknat. 
  10. Rör ner parmesan och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan. 
  11. Koka pasta enligt anvisning. 
  12. (valfritt) ta ur kycklingen ur såsen igen och rör ihop pastan i såsen. Lägg kycklingfiléerna på pastan och toppa med lite färsk basilika.

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga:

@matbibeln

Bjuder du på det här kommer du inte vara singel länge… 🤤 RECEPT: 700g kycklinglårfilé 500g pasta 0,5dl olivolja 50g smör 3 vitlöksklyftor 1 tsk oregano 1 tsk chiliflakes 1 tsk vitlökspulver 1 dl grovhackade soltorkade tomater + lite spad 1 kruka basilika 2dl Kycklingfond 1dl creme fraiche 4dl grädde 1dl riven parmesan #pasta #pastalover #mat #food #recept #recipeoftheday #marrymechicken #yummyyummyfood

♬ France Accordion Swing – MIZUSATO Masaki