Tv-kocken avslöjar hemligheten bakom snabbmats-klassikern – så enkelt gör du den själv

Många gånger har man kört in en Billys i mikron när man vill ha en snabb och smidig måltid.

Personligen älskar jag Billys panpizza, men jag aldrig tänkt på att man kan göra en själv.

Matinspiratören Filip Poon har gett sig på att återskapa denna klassiker – och resultatet är magiskt!

Billys panpizza är definitivt en av mina favoriter när jag behöver få något i magen utan att lägga tid på att laga mat. I slutet av månaden när plånboken tryter brukar det också bli en del fryspizza.

Men visst vore det kul att testa på att göra en alldeles egen Billys?

Matinspiratören Filip Poon, som slog igenom i Sveriges mästerkock 2015, har tagit sig an uppgiften att försöka göra en kopia av Billys panpizza. I hans Youtube-video får vi följa med när han tar sig an uppgiften.

Filip Poon gör egen Billys

Filip börjar med att läsa innehållsförteckningen på baksidan av Billys-påsen. Utifrån den så väljer han sina ingredienser, allt för att det ska bli så bra och exakt som möjligt.

Dock utesluter han de E-ämnen och konserveringsmedel som finns i originalet.

Filip visar steg för steg hur man ska göra för att lyckas återskapa den klassiska fryspizzan.

Nedan följer ett recept utifrån hans video. Filip är inte så noga med måtten så det gäller att höfta lite lagom.

Resultatet blir verkligen slående likt!

Foto: Youtube/Filip Poon

Degen:

Så gör du:

  1. Häll alla ingredienserna i en bunke och knåda degen antingen för hand eller med maskin tills degen blir helt slät.
  2. Knöla ut degen i en ugnsfast form som du smörjt med olivolja.
  3. Låt degen jäsa i formen under plastfolie tills den blivit fluffig, gärna i en ljummen ugn då det går fortare.
  4. Platta därefter ner degen i formen.

Pizzasås:

Så gör du:

  1. Häll alla ingredienserna i en bunke.
  2. Mixa till en slät sås med stavmixer.

Så gör du egen Billys panpizza:

  1. Häll på tomatsåsen över degen.
  2. Toppa med fint tärnad skinka och skivor av vanlig hushållsost.
  3. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter eller tills den fått fin färg.

I spelaren nedan kan du se Filip Poon demonstrera exakt hur han gör:

Det här är verkligen något som jag kommer att prova på att göra själv!

Tack Filip för att du kom på den här briljanta idén!

Dela gärna den här artikeln på Facebook så att fler får lära sig att göra egen Billys panpizza!

Exit mobile version