Så gör du Markus Aujalays omtalade köttfärslimpa med gräddsås och svartvinbärsgelé

Ingen kan väl säga nej till Markus Aujalays köttfärslimpa?
Titta nu vad han sänker ner på tallriken med skeden…

Han var jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” i många år – och får anses vara en av landets största matgenier själv.

Även om Markus Aujalay nu tackat för sig i TV4-programmet, kan tittarna fortfarande ta del av hans matlagningskunskaper ändå. Detta i form av den Youtube-kanal som han själv driver sedan flera år (adressen dit hittar du här).

Där kan man få tips om alltifrån husmanskost till pastarätter och festmåltider.

I det här fallet ska vi titta närmare på en riktig klassiker – närmare bestämt köttfärslimpa!

– En riktig söndagsmiddag. Gör det bara, skriver Markus på sin Youtube-kanal.

Till denna har han kokt potatis och morötter. Dessutom serverar han den med en klassisk gräddsås – men också en annan viktig detalj som man inte får glömma.

Nämligen svartvinbärsgelé som han elegant sänker ned över rätten när den är redo att servera.

Recept – detta behöver du:

För sex portioner.

900 g blandfärs
1 gul lök
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
smör till stekning

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kalvfond
3 dl vispgrädde
2 msk svartvinbärsgelé
några droppar kinesisk soja
salt och svartpeppar

Så här gör du:

Spana in videoklippet där Markus visar hur det ska gå till!

Köttfärslimpa med gräddsås och svartvinbärsgelé | Markus Aujalay

Dela gärna vidare Markus recept om du också älskar köttfärslimpa!

Exit mobile version