Cheesecake som du aldrig smakat den förr – fylld av himmelsk röra med kantareller som får smakerna att dansa 

Behöver du lite inspiration för vad du ska göra med kantarellerna som du plockade i helgen?

Då har du helt klart hittat rätt!

Nedan följer ett recept på kantarellcheesecake som räddar vilken tråkig höstdag som helst.

Kantareller och höstkantareller är bland det bästa jag vet. Så fort tillfälle ges så kastar jag mig ut i svampskogen för att försöka hitta dess guld.

Finns det något godare än en svamptoast? Ja, nu gör det faktiskt det. För med receptet nedan kommer du att uppleva svamp-perfektion som aldrig förr.

Frågar du mig så är detta den enda maträtten man behöver i höst – så länge svampen där hemma räcker.

Servera den som lunch eller middag, ensam som den är eller varför inte som förrätt? Dina gäster kommer garanterat bli imponerade!

Recept på kantarellcheesecake:

Ingredienser:

Så gör du:

  1. Klä pajformen/formarna med pajdegen.
  2. Stek kantarellerna med den hackade löken i lite smör tills all vätska är borta.
  3. Blanda ägg, Philadelphia, grädde, tillsätt kantarellerna och hackad gräslök. Salta och peppra.
  4. Häll smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter på 175 grader. Om du gör en stor paj kan du behöva grädda lite längre. Skaka försiktigt på formen för att se om fyllningen stannat.

I spelaren nedan kan du också se hur man går tillväga för att laga kantarellcheesecake:

Det här är ett recept som du måste prova att laga. Nu är det bara att ge sig ut i svampskogen!

Dela gärna det här receptet med dina nära och kära på Facebook, så att fler får möjlighet att prova!

Exit mobile version