Krämig cheesecake med ljuvlig smak av rabarber – så gör du sommarens drömmigaste efterrätt

För alla efterrättsälskare därute är detta recept definitivt ett måste. Camilla Hamids fantastiska rabarbercheesecake kan nog ingen få nog av.

Fågelkvitter, långa ljusa kvällar, solsken mot kinden och doften av nygrillat.

Äntligen börjar sommaren närma sig med stormsteg och det är nog många runtom i landet som längtar ordentligt.

Med vinden i håret och väldoftande blommor i trädgården så är tillvaron på många sätt fantastisk trots allt.

Men det är inte bara värmen och ljuset som gör sommaren härlig- utan även alla goda bär och frukter.

En av de absolut bästa sommarsmakerna är rabarber och i Sverige är det en storfavorit under just sommarmånaderna.

”Cheesecake med sötsyrlig rabarberswirl”

I form av drinkar, saft, sylt och pajer så är rabarbern älskad av både stora och små.

Och ett recept som alla borde testa är Camilla Hamids underbara rabarbercheesecake.

Det är en kreation som hon beskriver så här: ”spröd botten möter len cheesecake med sötsyrligt rabarberswirl.”

Den passar perfekt för en härlig fika med familjen, såväl som inför studentfirandet eller födelsedagskalaset i solen.

Rabarbercheesecake- du behöver:

Receptet är Camilla Hamids

Rabarberkompott:

Botten:

Fyllning:

Så här gör du:

Här kan du se en video på exakt hur du ska gå tillväga:

YouTube video player
Exit mobile version