Matig paj med varmrökt lax och dill – så enkelt gör du stjärnkockens midsommarfavorit

Det här receptet på paj med varmrökt lax, purjolök och dill kan bli en riktig storfavorit på midsommarbordet.

Inför högtider såsom jul, påsk och midsommar kan det vara roligt att ibland testa något nytt.

Då passar det här receptet från stjärnkocken Markus Aujalay perfekt.

Han har nämligen delat med sig av receptet på en riktgt smarrig paj med varmrökt lax.

”En matig, god paj som passar året runt. Går att variera med olika fyllningar till olika högtider. Servera gärna med en god sallad,” skriver han på Youtube om receptet.

Paj med varmrökt lax- du behöver:

Receptet är Markus Aujalays och räcker till 1 paj

Gör så här:

  1. Mixa vetemjöl, tärnat smör och kallt vatten i en mixer.
  2. Knåda försiktigt ihop degen, lägg den i en plastpåse och placera i kylen en stund.
  3. Kavla ut degen och lägg ner den i en pajform. Överflödig deg kan du skära bort med en kniv.
  4. Täck hela pajskalet med bakplåtspapper.
  5. Förgrädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
  6. Hacka upp purjolök och fräs försiktigt i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar.
  7. Skiva kokt potatis och hacka dill.
  8. Vispa ihop ägg, salt, peppar, mjölk, grädde.
  9. Placera ut potatis, purjolök, varmrökt lax i bitar, dill och äggstanningen i pajformen.
  10. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.

Här kan du se en video på exakt hur du ska gå tillväga:

YouTube video player
Exit mobile version