Receptet som kommer få dig att älska blomkål – kombon som får dina smaklökar att dansa

Om du letar efter det där perfekta vardagsreceptet som är omtyckt av stora såväl som små har du hittat helt rätt.

Dessa frasiga blomkålsbiffar är både enkla och riktigt goda.

I tider som dessa med matpriser som skjutit i taket är blomkål definitivt något som vi borde äta mer av.

Det är billigt, mättande och med rätt recept kan det också vara otroligt gott.

Catarina Königs recept på blomkåls- och halloumibiffar för ”Köket” passar både blomkålsälskaren och den som kanske varit lite skeptisk till kålsorten tidigare.

Hon serverar dem med en quinoasallad och vitlöksyoghurt.

Ingredienser- Blomkåls- och halloumibiffar:

Receptet är för 4 personer från Köket

  • 1 gul lök
  • 200 g blomkål
  • 200 g halloumiost
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 0,5 krm chiliflakes
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Ingredienser- quinoasallad

  • 2 dl quinoa, svart
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 200 g romanticatomater
  • 0,5 rödlök
  • 2 avokador
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Ingredienser- vitlöksyoghurt

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • vitpeppar, nymalen

Toppa med persilja

Så gör du:

  1. Skala och finhacka löken. Riv blomkål och halloumi på rivjärnets grova sida.
  2. Stek löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  3. Blanda löken med blomkål och halloumi samt ägg och ströbröd. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en nypa chiliflakes. Låt stå ca 10-15 minuter så ströbrödet sväller och att smeten går att forma.
  4. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen i vatten och buljongtärning.
  5. Skär tomaterna i klyftor. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor.
  6. Lägg upp quinan på ett stort fat tillsammans med tomat, lök och avokado. Ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra.
  7. Rör ihop yoghurt, riven vitlök, finrivet citronskal och torkad oregano. Smaka av med salt och malen vitpeppar.
  8. Forma biffar av blomkåls- och halloumismeten med händerna eller med hjälp av två skedar.
  9. Stek i smör tills osten smälter till och biffarna fått lite färg.
  10. Servera biffarna till den ljumna quinoasalladen och vitlöksyoghurten. Toppa med finskuren persilja.

Här kan du se exakt hur man gör: