Camilla Hamids drömlika churros – så gör du det enkelt hemma

En av de absolut bästa sakerna med att gå på nöjesparker eller tivoli är utan tvekan churros. Men faktum är att det inte är speciellt svårt att få till goda churros hemma. Bakprofilen Camilla Hamid har nämligen delat med sig av sina bästa tips och ett enkelt recept.

Riktigt frasiga och goda churros är helt klart en personlig favorit när det kommer till efterrätter.

Det är både sött, gott och möjligheterna för både tillbehör och smak är i princip oändliga.

Och faktum är att det inte behöver vara speciellt svårt att få till läckerheterna hemma.

Camilla Hamids recept på Churros

Camilla Hamid är känd som kokboksförfattare och bakinfluencer, och senaste åren har hon briljerat i bland annat TV4 med sina olika bakverk.

Profilen har också en egen Youtubekanal där hon lägger ut allt ifrån tips, till olika trender och recept.

I en av sina videos visar hon precis hur man får till det hon själv menar är ”världens godaste, krispigaste och frasigaste churros.” Hon skriver även att det är enklare än vad många kanske tror.

Så för den som vill imponera på vännerna, bjuda barnen på något extra mumsigt eller helt enkelt bara själv njuta av goda churros kommer här Camilla Hamids bästa recept.

Hemmagjorda churros- recept

Receptet är Camilla Hamids och blir ca 8-10 portioner

Du behöver:

 • 3 dl vatten
 • 2 msk smör
 • 2 msk strösocker
 • 2 krm salt
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 2 ägg
 • neutral olja att fritera i (minst 1 liter): mat-, solros- eller rapsolja.
 • 1 dl strösocker
 • 1 tsk malen kanel

Gör så här:

 1. Ha i vatten, smör, 2 msk strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Låt smälta ihop och koka upp.
 2. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt mjölet, rör om till en jämn degsmet och ställ tillbaka kastrullen på värmen. Rör om hela tiden, medans degen rostas på högsta värmen. Fortsätt röra om tills det bildas en tunn hinna på botten av kastrullen.
 3. Ta bort kastrullen från värmen och stjälp över degsmeten i en bunke. Vispa med elvisp tills degen svalnat och börja sedan ha i ett ägg i taget under konstant vispning. Börja med att ha i 2 ägg men om degen inte riktigt är seg och spritsbar så kan du ha i 1-2 ägg till. Detta kan variera från gång till gång då alla ägg är olika stora och därför är det bättre att utgå ifrån konsistensen istället för antalet ägg. Ju mer ägg du har i smeten. desto mer porösa kommer dom att bli, så målet är ändå att ha så få ägg som möjligt.
 4. Ha i degsmeten i en spritspåse med stjärntyll, den jag använde heter Wilton 1M men du kan ta vilken du vill. Det du kan tänka på är att bara inte ha en för liten tyll men om du har det så ska de friteras betydligt kortare tid för att inte brännas vid. Har du en större tyll så kommer dina churros att bli tjockare och kommer därför behöva friteras mycket längre tid för att bli helt genomfriterade. Tidsangivelsen i det här receptet gäller alltså för om man har använt en tyll med lika stor öppning som Wilton 1M.
 5. Häll upp oljan i en rymlig kastrull och ha ett lock nära till hands. Hetta upp oljan till 180 grader (använd en hushållstermometer under hela tiden som du friterar då temperaturen går upp och ner hela tiden och du kommer behöva justera värmen på spisen därefter).
 6. Spritsa ner och klipp ner några churros i taget i den varma oljan (inte för många för då kommer temperaturen på oljan att sjunka). I min kastrull som ni ser i videon och som inte är jättestor så brukar jag fritera 3-4 stycken åt gången. Fritera dina churros ca 1,5 minut på varje sida, låt överflödig olja rinna av på ett hushållspapper och vänd dem därefter i en blandning av kanel och socker.
 7. Servera dem direkt tillammans med chokladsås eller nutella och NJUT!

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga: