Knepet förändrar allt: Därför ska du lägga aluminiumfolie i vasken efter matlagningen

Dags att diska stekpannan efter en flottig matlagning?
Då ska du tänka på detta briljanta husmorsknep.

Stekfett är inte roligt att få ner i vasken.

Proppar igen röret

När man har stekt sin mat och ska rengöra pannan, är det lätt hänt att flottyren hamnar just där – och till slut proppar igen röret.

Oftast handlar tips och knep i köket om själva matlagningen – men det är förstås även viktigt att städa ordentligt efter sig.

Därför kan nog detta husmorstips komma de flesta till pass!

Rören kommer tacka dig

Särskilt när man steker fett kött såsom exempelvis bacon kan det bli rätt mycket flottyr över. Fettet blandas med matfettet och bildar en massa som sedan spolas ner i vasken när stekpannan diskas.

Men med det här knepet slipper man nu få rören tilltäppta av matflott. Det här husmorstipset är fullständigt briljant och vi misstänker att många kanske redan använder sig av detta i vardagen. Det kommer helt klart förändra vardagen för många hemmakockar!

Folie

Innan man behöver hälla ut den varma flottyren ska man tänka på att vika ett ark folie och forma det vid diskbänkens avlopp.

Häll sedan i det varma fettet och låt det svalna i folien.

Därefter kan man bara dra upp folien och slänga det, utan att någon flottyr behöver hamna i rören!

Kände du till det här?

Tryck nu på DELA-knappen!

 

Läs mer om...