Fikadrömmen är sann: Så får du till ljuvliga vaniljhjärtan som smälter i munnen

För den som vill imponera extra mycket under nästa släktkalas, fika på jobbet eller fredagsmys i soffan är dessa vaniljhjärtan helt klart rätt väg att gå.

Vaniljhjärtan är definitivt en personlig favorit när det kommer till bakverk.

De är mjuka, har en härlig fyllning, doftar ljuvligt och är utöver det också vackra att titta på.

Och som tur är har bak-profilen och kokboksförfattaren Camilla Hamid delat med sig av sina absolut bästa tips på hur man får till perfekta vaniljhjärtan.

På sin Youtubekanal förklarar hon att det kan vara lite pyssligt att få till dem, men slutresultatet är utan tvekan värt det.

Läs mer: Här är lyxiga choklad-drinken som får alla att längta efter höstmyset

Vaniljhjärtan- du behöver:

Receptet är från Camilla Hamids hemsida

Mördeg:

  • 200 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ev. 1 tsk vatten och/eller 1 äggula om du inte gör degen i matberedare och du upplever att den inte riktigt går ihop bra men oftast hjälper det att bara fortsätta arbeta ihop den med händerna.

Vaniljkräm:

  • 4 msk strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljpasta
  • 1 msk smör

Övrigt:

  • Smör att smörja formarna med
  • Florsockera att garnera med

Läs mer: Mästerkock-profilens Ballerina-glass tar gästerna med storm – alla kan vispa ihop den med 3 ingredienser

Hemmagjorda vaniljhjärtan- gör så här:

  1. Börja med att göra mördegen. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop bara precis till det går ihop till en jämn deg. Plasta in degen och ställ i kylskåpet för att vila i 30 minuter.
  2. Under tiden kan du göra vaniljkrämen. Vispa ihop äggulor, strösocker och majsstärkelse i en bunke för hand.
  3. Häll upp mjölk och vanilj i en kastrull. Låt koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  4. Häll ner ägg- och sockersmeten i kastrullen och rör om till en jämn smet. Värm upp på låg värme under konstant omrörning tills krämen tjocknat.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och klicka ner smöret. Rör ihop till en jämn och blank vaniljkräm. Häll upp krämen i en skål eller burk av glas, täck med lock eller plastfolie och låt svalna i rumstemperatur.
  6. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Smörj formarna generöst med smör. Detta steg är superviktigt för att enkelt kunna få ut kakorna ur formarna.
  7. Kavla ut degen på ett mjölat bord med mjölad kavel till en 3-5 mm tjock platta. Skär plattan i lite större bitar än vad dina hjärtformar är. Klä formarna med degbitarna, tryck till ordentligt med tummarna så att degen verkligen fäster. Skär bort eventuell överflödig deg från kanterna.
  8. Spritsa eller klicka ut en klick kräm i varje form.
  9. Täck vaniljkrämen och den öppna delen av formen med lock av deg. Tryck till degen ordentligt runt kanterna. Skär bort överflödig deg med kniv.
  10. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga:

Så gott!

Tryck nu på DELA-knappen!