Filip Poon visar hur du ger vardagsrätten det där lilla extra – se nu vad han lägger i stekpannan

Kyckling med ris har nog snudd på alla ätit någon gång i livet. Det är en habil vardagsrätt, kan man väl säga.

Men det finns små, enkla sätt att göra en alldaglig rätt speciell.

Se bara vad Filip Poon gör här nedanför!

Kyckling är alltid gott och bra att äta, det innehåller mycket protein som kroppen behöver.

Ofta äts kyckling tillsammans med ris, vilket är precis som med receptet nedan, men med en twist.

Filip Poon kyckling med ris

För att laga två portioner behöver du:

2 st kycklinglår/kycklingstek
Salt
Vitpeppar
2-3 msk maizena eller potatismjöl
1dl raspolja till stekning

Sås:
0,75 dl sweet chili
1 msk riven ingefära
4 vitlöksklyftor riven
3 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
1 dl vatten

Till servering:
Jasminris
Kokt pak choi
Salladslök
Sesamfrö

Bild: Youtube

Så här gör man

  1. Koka ris.
  2. Salta och peppra kycklingen.
  3. Panera i maizena och stek i rapsolja på medelhög värme i ca 6-7min på varje sida.
  4. Lyft ur och häll bort rapsoljan.
  5. Blanda såsen och gå i med den i stekpannan, koka upp och låt puttra 2-3min.
  6. Lägg tillbaka kycklingen, låt koka någon minut.
  7. Koka pak choi, ca 2-3min.
  8. Servera allt med hackad salladslök och sesamfrön.

Här nedanför kan du se en video på hur Filip gör.

Så gott!

Tryck nu på DELA-knappen!