Leif Mannerströms omtalade korv stroganoff gör succé på nätet – vänta tills du får se vad hemliga ingrediensen är

Korv stroganoff är för många en livslång följeslagare. Vi äter den redan från barnsben och så följer receptet med en livet ut.

Det kryllar av recept på stroganoff där ute och alla har sina egna hemligheter för hur den blir som allra godast.

Ett recept som jag använt mig av länge är kocken Leif Mannerströms, det innehåller en rad ingredienser som man annars kanske inte har i. Men det är helt klart värt det för att höja smakerna.

Det här receptet tar vardagsklassikern in till fredagsmiddagen. Helt klart!

Om du älskar korv stroganoff lika mycket som jag borde du verkligen testa det här.

Leif Mannerström, Korv stroganoff
Foto: Youtube

Du behöver:

Hugos Falukorv

Champinjoner

Matlagningsyoghurt

Köttfond ( Har du inte köttfond går det lika bra med buljongtärning)

Paprikapulver

Tomatpuré

Dijonsenap

Saltgurka

Smör till stekning

Gul lök

Passerade tomater

Vispgrädde

Vitlök

Salt och vitpeppar

Så här gör du:

Börja med att skära falukorven i en centimeter tjocka skivor. Skär sedan korvskivorna i strimlor. Det behöver inte vara finstrimlat, gärna lite grövre skivor.

Bryn smöret i en stekpanna och lägg i korven. Stek tills korven får fin färg.

Ta korven ur stekpannan och lägg åt sidan.

Hacka löken och lägg i stekpannan. Stek tills den blir mjuk.

Skiva champinjonerna och stek tillsammans med löken och häll i en till två teskedar paprikapulver och låt det bryna med löken och svampen.

Häll i en stor klick tomatpuré, köttfond, en skvätt passerade tomater, en klick dijonsenap och grädde. Riv i en vitlöksklyfta och låt koka ihop.

Smaka av och salta och peppra om det behövs. Häll sedan i några matskedar yoghurt.

Vänd ner den stekta falukorven. Hacka några saltgurkor och vänd ner i stroganoffen. Tillsätt även en skvätt från saltgurkans spad och rör ihop.

Servera med ris, potatis eller pressad potatis. Garnera med en klick yoghurt.

Uppskattade du Leif Mannerströms recept på korv stroganoff, kanske du även vill testa Markus Aujalays kålpudding.