Lyxig räkcheesecake som får gästerna att ropa efter mer – så enkel är den att göra

Om det snart är dags att bjuda hem lite gäster passar det här receptet på räkcheesecake perfekt som en lyxig förrätt.

Räkor och skaldjur är sedan gammalt en favorit när det kommer till förrätter.

Men ibland är det trevligt att testa sina vingar lite och göra något annat än den klassiska Skagentoasten (även om den också är fantastisk).

Om du vill lyxa till det lite extra inför fredagsmyset, imponera på nästa släktträff eller helt enkelt ska få hem gäster passar det här perfekt.

– Detta är någonting vi brukar ha på påsk, midsommar eller vid julbordet. Det blir alltid samma resultat- den blir alltid bra. Och så sen är den ju efterfrågad, släkten blir arg om man inte har den med, säger Christoffer Nordin från MatPoolen om rätten.

Receptet går fint att förbereda i både mindre former eller en vanlig springform.

Räkcheesecake- du behöver:

Botten:

  • 250g kavring utan kanter
  • 100g smör

Röra:

  • 500g räkor
  • 5 gelatinblad
  • 1-2 rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • 1 burk stenbitsrom
  • 3 dl creme fraiche
  • 400g Philadelphia
  • 1/2 Citron Peppar Salt

Topping:

  • Löjrom
  • Rädisor
  • Gräslök
  • Dill
  • Räkor
  • Svartpeppar

Gör så här:

Botten:

  • 1: Bryn smöret
  • 2: Mixa brödet i en matberedare, tillsätt smöret.
  • 3: Ställ i formar och in i kylen

Röra

  • 1: Lägg gelatinbladen i vatten
  • 2: Hacka och blanda alla andra ingredienser, smaka av.
  • 3: Smält gelatinet i en kastrull och rör ner i röran.
  • 4: Montera på kavringsbotten så det blir 50/50
  • 5: Låt stå i kyl minst 2 timmar.
Räkcheesecake, förrätt, räkor
Foto: Youtube/MatPoolen

Här kan du se en video på hur du går tillväga:

Det kan knappast bara vara jag som tycker det här ser helt magiskt gott ut!