Markus Aujalays geniala kladdkaka smälter i munnen – vänta tills du ser hemliga ingrediensen: ”Min favorit”

Det pratas mycket om vad man bör och inte bör äta. Men ibland är det skönt att bara lägga sådant snack bakom sig och njuta av allt som livet har att erbjuda, och vad vore livet utan mat och godsaker egentligen?

Det här är en kaka som jag bakar ofta om jag vill unna mig det där lilla extra eller vill bjuda mina gäster på en riktig 10-poängare.

Kladdkakor finns i olika varianter. Vid det här laget har säkert varje hushåll ett alldeles eget recept. Det är kladdigt, sött och har en alldeles underbar smak av choklad.

Om du också är en riktig chokladälskare, så måste du titta hit nu.

Där här är nämligen stjärnkocken Markus Aujalays eget recept på kladdkaka och är något annorlunda mot vad vi är vana vid.

– Det här receptet har min äldsta son gjort och vunnit SM i kladdkakeracet, säger Markus i videon.

Förutom den där lena, härliga smaken har denna kladdkaka så finns det två saker Markus gör med receptet som får smaklökarna att fullkomligt flyga upp i himmelriket – nämligen havssalt och brynt smör.

Och du, tveka inte att dela vidare till alla chokladälskare du känner – de kommer älska detta recept!

– Världens godaste efterrätt, säger Markus i videon.

Ingredienser för 1 kaka:

125 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

1-1,5 tsk flingsalt

4 msk kakao

2 ägg

Så bakar du Markus Aujalays kladdkaka:

Sätt ugnen på 150 grader.

Bryn smöret och låt svalna något.

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Låt svalna.

Vispa grädden löst.

Servera kakan med grädden och eventuellt lite hallon.

Se exakt hur du gör Markus goda kaka i videon nedan:

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt | Markus Aujalay
Exit mobile version