
Vitlök är en av de allra vanligaste smaksättarna vi har. Det är ju som bekant jättegott men också väldigt nyttigt för oss. Dock verkar det som att vi är många som förvarat vår vitlök helt fel. Läs mer om det och hur man egentligen ska förvara vitlök här nedanför.
Vitlök är bra för hälsan på många vis. Det innehåller antioxidanter som kroppen mår bra av, stärker immunförsvar och kan hjälpa till med att sänka blodtrycket. Dessutom smakar det ju alldeles underbart i snudd på all mat. Men hur gör man egentligen för att på bästa vis förvara vitlök?
Förvara vitlök på rätt sätt
De flesta har nog märkt att det blir en del svinn när man bara använder några klyftor, det kan bli en del över som snabbt blir gammalt och man måste kasta resten. Men det behöver inte vara så, om man förvarar vitlök på rätt sätt. Det bästa för vitlöken är att förvara den på ett svalt, torrt ställe med ventilation. Vitlöken ska inte utsättas för fukt, värme eller direkt solljus.
Gör så här
Ett misstag många gör är att de tar sönder hela vitlöken när de ska ha loss några klyftor, vilket leder till att den blir dålig snabbare. Håller man vitlöken så intakt som det bara går så håller den längre, upp till flera månader, enligt The Mirror. Vill man så kan man ha vitlök i kylskåpet men se då till att det finns luft där för att undvika fukt.
Kände du till det här? Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!