Laxtartar som förvandlar middagen till en lyxig succé

Att kunna bjuda på en god förrätt när man har gäster hemma på middag är alltid en succé. Även om fokus ligger mest på huvudrätten så skiner gästerna alltid upp när man ställer fram en förrätt. En förrätt vill man ha enkel så att den inte tar upp för mycket tid. Men samtidigt vill man ju att den ska smaka gott. Här nedanför kommer ett klockrent exempel på exakt det, nämligen en laxtartar från Matbibeln. Häng med!

Laxtartar recept

En elegant och frisk laxtartar med dijonsenap, smetana och rågkex – perfekt som förrätt eller till festliga tillfällen! Du behöver följande ingredienser för att göra receptet!

  • 150 g gravad lax, finhackad
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 cl citronjuice
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 knippe dill, finhackad
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • 2 stora klickar smetana (till topping)
  • 1 dillkvist (till garnering)
  • 1 citronskiva (till garnering)
  • Rågkex (att servera med)

Gör så här:

  1. Finhacka laxen, rödlöken och dillen.
  2. Blanda laxen med rödlök, citronjuice, dijonsenap och dill.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Forma tartaren till små torn med hjälp av en rund form eller genom att försiktigt packa den på en tallrik.
  5. Toppa med smetana, en dillkvist och en citronskiva.
  6. Servera med rågkex och njut av en lyxig förrätt!

Laxtartar, perfekt för en elegant middag eller som en imponerande aptitretare! Här kan du se ett klipp från Matbibelns TikTok där vi visar exakt hur man gör.

@matbibeln

Lyxig LAXTARTAR 🤤 Den perfekta förrätten som kommer att imponera på dina gäster!🤌 Recept för två: 150 g gravad lax En halv rödlök 1 cl citronjuice 2 msk dijonsenap 1 knippe dill Salt & vitpeppar Två stora klickar smetana Rågkex #laxtartar #förrätter #mat #matbibeln #lax #tartar #matlagning #recept

♬ originalljud – Matbibeln – Matbibeln

Här hittar du fler recept från Matbibeln!