Husmorsknepet för att rengöra snuskig termos: Busenkelt och klart på nolltid

Ingenting slår känslan av att sitta ute i naturen och hälla upp en rykande kopp kaffe från sin termos.

Det är synd bara att termosen lätt blir snuskig och drabbas av fula avlagringar samt dålig lukt. Dessvärre har jag aldrig heller riktigt listat ut något riktigt bra knep för att enkelt och smidigt rengöra den.

Fram till nu. Efter att ha hört talas om det här smidiga husmorsknepet har jag alltid en skinande ren och fräsch termos – och det är hur enkelt som helst!

Sommaren är ju en alldeles perfekt årstid för att ta promenader och göra utflykter i skog och natur.

Skitig snabbt

Än bättre blir utflykten förstås om man förbereder sig med fika och en termos. Antingen fylld med kaffe, eller varför inte med saft eller varm choklad.

Det är först när man kommer hem igen, som problemen uppstår. För det var ju det här med att rengöra termosen.

Efter ett tag tenderar den nämligen att bli ganska snuskig. Kaffelukten vägrar gå ur, den får fula avlagringar och drabbas av missfärgningar.

För att få den fräsch igen är det tyvärr inte så enkelt som att sticka ner en diskborste, eller fylla den med diskmedel och vatten. Men man behöver inte heller slänga termosen när den blir snuskig – för det finns ett enkelt husmorstips att ta till.

Bild: Shutterstock

Så rengör man termosen

Det du ska göra för att få den riktigt fräsch igen, är enligt Leva & Bo att plocka fram en tablett maskindiskmedel. Ploppa ner den i din termos och fyll på med hett vatten, och låt den sedan stå över natten.

Morgonen därpå sköljer du bara ur termosen noggrant, och vips så är den återigen som ny – skinande ren och luktar gott!

Vad gäller korken, så lägger du den bara i ett vattenbad med en maskindisktablett över natten. Samma där, tänk bara på att skölja ur den ordentligt dagen efter.

Om du inte vill använda maskindisktabletter, så går det lika bra att ta till bikarbonat eller ättika och sedan skölja och diska ur noggrant.

Kände du till det här?

Tryck nu på DELA-knappen!