Husmorsknepet gör grillen fri från farliga bakterier – med 1 ingrediens alla har hemma

Våren står äntligen för dörren och alla matälskare därute kan glädjas åt att det börjar bli dags att plocka fram grillen.

Att få mumsa i sig grillat är verkligen en av livets höjdpunkter, att skrubba rent grillen är dock en helt annan historia.

Men med en enda ingrediens kan man faktiskt rengöra grillen utan att behöva plocka fram farliga och dyra rengöringsprodukter. Läs mer här nedanför!

Att rengöra grillen är ett nödvändigt ont för de flesta. Man gnuggar, gnor och skrapar utan att det blir riktigt rent.

En enda ingrediens

Dessutom kan många bakterier från livsmedel finnas kvar på gallret.

Men hoppa över att spendera pengar på dyra rengöringsmedel och stå och skrubba tills armarna domnar finns  – det finns enklare sätt att göra grillen redo att användas.

Allt du behöver göra är att skära en lök på mitten och sätta fast ena halvan på en grillgaffel.

Börja sedan med att värma upp grillen ordentligt för att ”bränna upp” eventuella gamla matrester.

Gnid över gallret

Låt sedan grillen svalna något och gnid sedan löken över gallret.

Lök har väldokumenterade antibakteriella egenskaper och saften från löken rengör skonsamt grillen utan gifter.

Om du vill ha extra stark effekt kan du spraya grillen med vitvinsvinäger efteråt – vinägerns extra starka syra hjälper rengöringsprocessen.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör!

Perfekt, kände du till detta?

Tryck nu på DELA-knappen!