Så blir du enklast av med bananflugor

Att upptäcka oinbjudna gäster i hemmet är aldrig uppskattat, och speciellt inte om de oinbjudna gästerna förstör.

Många har nog haft problem med bananflugor någon gång, framför allt i och med att de förökar sig i snabb takt och kan snabbt bli ett stort problem.

Bananflugor är svåra att bli av med och ett av ställena de brukar föredra är köket. Men det finns flera bra, och enkla knep att bli av med dem, och det innefattar kokande vatten.

Bananflugor kan snabbt få ett grepp om ditt hem. De kan lägga upp till 500 ägg inom loppet av 10 dagar och när det väl är gjort spris de fort.

Bli av med bananflugor

Det tar bara knappt två veckor från det att en bananfluga har kläckts till att de kan lägga nya ägg, vilket i sin tur gör att det är bråttom att bli kvitt dem.

Bananflugorna trivs i rumstemperatur och älskar både fruktfat och sopor. Skadad frukt är något av en delikatess för de små djuren, men som tur är finns det många sätt att få bort dem från ditt hem.

Bild: Shutterstock

Ett klassiskt knep är att ställa fram en blandning av vinäger och diskmedel, då de dras till vinägern för att sedan drunkna. Men hur gör man för att bli kvitt äggen?

Det stavas kokande vatten.

Ägg i diskhon

Ett vanligt ställe som bananflugor bor på är i rör. Det kan handla om rören bakom diskhon, i duschen eller i ett vanligt handfat.

Det är inte ovanligt att det också går att se de små vita prickarna som är äggen, antingen om du tittar ner i själva diskhons hål eller i ett litet hål som finns precis bakom det stora hålet i många kök.

Se till att plocka bort mat och andra saker som ligger i köket och torka sedan av alla bänkar ordentligt.

Bild: Shutterstock

Koka upp vatten

Koka sedan upp vatten som du häller ner i diskhon. Flugorna kommer dö av det varma vattnet som rinner ner i rören.

Men det finns ytterligare en sak du bör göra efter du hällt i det kokande vattnet för att vara på den säkra sidan.

Spruta ner handdiskmedel i alla rör och låt stå över natten. Då det är halt kommer det göra att de flugor som överlever inte kan lägga nya ägg där, då de bara kommer glida ner i rören och sedan försvinna.

Så smart ju!

Tryck nu på DELA-knappen!