Proppa pajformen full med brieost – nästa steg kommer få dina gäster att skrika efter mer

Paj är den perfekta maten!

Den passar till alla möjliga tillfällen och förgyller både picknicken med vännerna som lunchen på jobbet. Det går dessutom bra att göra i stora mängder och frysa in.

Men det är inte bara en smidig maträtt utan är också ljuvligt god och går att variera i oändlighet.

Nyligen kom jag över årets läckraste recept på paj och sedan jag började göra den här har jag svårt att tänka mig att äta någon annan paj på ett tag, den här är både vacker för ögat och gudomligt god för dina smaklökar.

Den här innehåller allt som är gott: Brieost, salt pajdeg och en härligt god baconröra.

Paj fylld med Brieost och baconröra
Foto: Youtube

Du behöver:

2 st pajdeg kavlad

1 tårta Brieost (ca 500 g) 

Fyllning:

1 tomat 

En näve persilja

3 ägg

Bacon 140g

1/2 Rödlök

1 msk dijonsenap

1 1/2 dl grädde

Salt

Peppar

Ägg till pensling

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg en pajdeg i en rund ugnsfast form. Skär Brie-tårtan i lika stora tårtbitar och placera dom i formen längst kanten. Täck osten med den andra pajdegen och tryck ner den runt ostens kanter så du får formen av en stjärna. 

Stek bacon, hacka tomat och rödlök. Blanda med ägg, persilja, senap och grädde. Salta och peppra.

Häll fyllningen i ”stjärnan”. Pensla degen med ägg. 

Grädda pajen i ca 30 min.

I videon nedan kan du se mer av hur du gör denna sanslösa paj. Och du, glöm inte att följa oss på Youtube för fler smarriga recept.