Camilla Hamid återskapar klassikern – så enkelt gör du egen trillingnöt med bara 3 ingredienser

Trillingnöten är en oerhört saknad pralin som av någon outgrundlig anledning försvann från Aladdin och Paradis-askarna.

Men det går faktiskt bra att återskapa favoriten där hemma – Camilla Hamid visar precis hur du gör din egen trillingnöt.

Det var 2014 som Marabou valde att ta bort trillingnöten ur Aladdin och Paradis-askarna. Detta trots att den var en storfavorit bland många.

Än idag kan jag faktiskt sakna trillingnöten, särskilt nu i juletider när man öppnar en ask med Aladdin och den inte går att finna någonstans i år heller – inte ens från det undre lagret.

Men det går faktiskt bra att göra egen trillingnöt – och det är inte särskilt svårt heller!

Camilla Hamid visar på sin Youtube-kanal hur du enkelt återskapar den saknade klassikern. På hennes kanal och hennes hemsida hittar du även mängder av andra härliga recept.

Trillingnöt

Ingredienser:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g rostade och skalade hela hasselnötter
  • flingsalt att garnera med

Så gör du:

  1. Ställ en plåt eller bricka med bakplåtspapper i kylskåpet. Ett kallt underlag att lägga dem färdiga trillingnötterna på minimerar kladd.
  2. Hacka chokladen fint.
  3. Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad tills den når 45 grader.
  4. Ta bort skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen.
  5. Rör om tills temperaturen sjunker till 25-26 grader.
  6. Ställ tillbaka skålen på vattenbadet och värm upp chokladen till 30 grader.
  7. Ta bort skålen från värmen och tillsätt de hela hasselnötterna.
  8. Ta upp de chokladtäckta nötterna, tre och tre och lägg dem på det kalla underlaget med bakplåtspapper.
  9. Låt trillingnötterna stelna lite innan du doppar dina trillingnötter i chokladen igen. Ställ tillbaka på bakplåtspappret och ringla på resten av chokladen i ett fint mönster. Garnera med flingsalt.

Källa: Camilla Hamid

I spelaren nedan kan du se exakt hur Camilla gör trillingnöten och även chokladtryffel: