Camilla Hamids mjölkchokladsnittar tar Sverige med storm – se bara vad hon toppar kakorna med

De flesta gillar klassiska kolakakor. De flesta gillar choklad. Vad händer om man blandar de två delikata sakerna? Man får Camilla Hamids helt sanslöst goda mjölkchokladsnittar.

I klippet här nedanför kan du se exakt hur hon gör för att baka denna ljuvliga skapelse.

Stjärnbagaren och konditorn Camilla Hamid är känd för sina extremt goda bakverk. På sin Youtube-kanal visar hon ofta upp exakt hur hon gör sina kreationer.

Denna himmelskt goda kaka har faktiskt tagit Sverige med storm – lite tack vare att influencern Antonija Mandir har spridit receptet på sociala medier – och det är många som redan har testat att baka ut den.

Läs mer: Filip Poons kladdkaka är ett måste – smeten han häller över kakan får mig att längta efter fikastunden

Men jag lovar dig, så fort du gett den en chans kommer du aldrig sluta att baka den.

– Det här är kolakakor med inbakad mjölkchoklad. Tänk en seg, mjuk kolasnitt och så tar man en tugga och möts av smält mjölkchoklad. De här är så goda, säger Camilla Hamid i klippet.

Camilla Hamid
Camilla Hamid står redo med degen. Foto: Youtube

Sedan tar hon fram alla ingredienser som hon behöver till sina mjölkchokladsnittar: rumstempererat smör, ljus sirap, vetemjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker och massor med mjölkchoklad.

En specialingrediens spelar stor roll

Hon börjar med att vispa smöret, strösockret och sirapen med en elvisp så att det blir riktigt krämigt. Sedan arbetar hon in de torra ingredienserna i degen (inte med elvisp, utan med händerna). Det ska bli en fin och jämn deg.

Den delar hon upp i två delar och rullar ut varje del som en längd som hon lägger ut på en plåt med bakplåtspapper.

Sedan lägger Camilla Hamid mjölkchoklad inuti kakan och viker in sidorna, så att choklad täcks helt på insidan av degen. Plåten går sedan in i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.

När hon tar ut kakorna från ugnen lägger hon sedan på mjölkchokladsduttar som får smälta lite på toppen. Hon har även på en ingrediens som sätter kronan på verket.

– Jag ska ha på det obligatoriska flingsaltet. De här kolakakorna är ju väldigt söta med mycket mjölkchoklad och då tycker jag att sältan är en väldigt bra grej att ha på, så att det balanserar smaken så det inte bara blir sötsliskigt. Det blir en balans mellan sött och salt, säger hon.

Camilla Hamids mjölkchokladsnittar
Camilla Hamid skär upp mjölkchokladsnittarna. Foto: Youtube

Jösses, det blir en chokladfest utan dess like. När hon skär upp snittarna rinner det ut smält mjölkchoklad. Man blir glad bara av att titta på det hela.

Här är ingredienserna du behöver:

150 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad plus mer grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar till garnering

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en längd, lägg dem bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med händerna. Lägg chokladen i mitten på längderna och vik över kanterna så att chokladen täcks helt.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de inte längre är blanka och fått en liten gyllenbrun kant.
  6. Låt längden svalna lite innan du dekorerar med mer grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar och skär den på snedden i 10 bitar per längd.

Recept: MyKitchenStories/Camilla Hamid

De här kakorna ser så perfekt goda ut så jag vill bara sätta tänderna i en nu! Du har överträffat dig själv, Camilla.

Gå gärna in och följ henne på hennes sociala kanaler och på Youtube.