![Jamie Oliver. Foto: Shutterstock](https://cdn-native.newsner.com/wp-content/uploads/sites/9/2023/10/25165012/jamie-aggrora-1-664x350.jpg)
Äggröra enligt Jamie Oliver – ta en titt på varianten som förändrar allt.
Äggröra är en klassiker – särskilt på många hotellfrukostar.
Kanske lyxar vi själva då och då till det på helgerna med en sådan.
Men enligt Jamie Oliver, den tv-kända stjärnkocken från Storbritannien, kan många ha tillagat sin äggröra på fel sätt.
Artikeln fortsätter under bilden.
![Äggröra. Foto: Shutterstock](https://cdn-native.newsner.com/wp-content/uploads/sites/9/2023/10/25163750/aggrora-shutterstock.jpg)
– Vissa människor lägger i mjölk, vissa lägger grädde i, men om du lagar det rätt behöver du inget av det, säger Jamie Oliver i klippet på sin Youtube-kanal, enligt Mirror.
Han gör sin egen äggröra med tre enkla steg och tre ingredienser:
Äggröra enligt Jamie Oliver – utan mjölk och grädde
Först vispar han ihop äggen i en skål med lite salt. Sen tar han fram en kastrull, lägger i en rejäl klick smör och låter det smälta på medelvärme.
Enligt stjärnkocken är hemligheten att stänga av spisplattan så att äggen inte översteks i pannan vid ett tidigt stadium. Detta eftersom pannan fortfarande är varm.
Han har dessutom ett specialknep: stjärnkocken trycker upp hela äggröran mot kanten av kastrullen på eftervärme. På så vis blir äggröran inte överstekt, menar han.
Artikeln fortsätter under bilden.
![](https://cdn-native.newsner.com/wp-content/uploads/sites/9/2023/10/25164115/jamie-aggrora.jpg)
Oliver förklarar att man inte behöver varken mjölk eller grädde på det här viset. Själv föredrar han att lägga äggröran på rostat bröd – en klassiker på de brittiska öarna.
– Lägg din äggröra på skivor av rostat bröd med hjälp av en sked. Bre smör på toasten om du vill, men kom ihåg att äggen redan innehåller en klick smör.
– Vackert men fortfarande mjukt i konsistensen.
I videoklippet nedan visar Jamie hur man kan göra äggröra på tre olika sätt:
Hur gör du din äggröra? Skriv gärna en kommentar!