Filip Poons mustiga höstgryta som smakar ännu bättre dagen efter – så enkelt slänger du ihop den

Hösten är officiellt här och temperaturen kryper allt närmare nollan samtidigt som löven nu börjat falla från träden.

Grillen plockades in för flera veckor sedan men det innebär inte att man behöver äta tråkig mat.

Istället kan man koka ihop härliga grytor som värmer i höstmörkret, som Filip Poons underbara högrevsgryta här nedanför!

Filip Poon slog igenom i Sveriges mästerkock och driver idag en väldigt populär youtubekanal.

Filip Poons högrevsgryta

Hans recept på högrevsgryta får det verkligen att vattnas i munnen, ta bara en titt här nedanför.

Detta behöver du till tre stora portioner.

500g högrev, tärnat
3 vitlöksklyftor
1gul lök
2 stora morötter
1 röd chili
2msk tomatpure
1msk salt
Peppar
3dl rödvin
3msk kalvfond eller 2st oxbuljongtärningar
Vatten tills köttet nästan är täckt
Timjan eller 1tsk torkad timjan
1burk krossade tomater
Salt,
Peppar och sherryvinäger för att smaksätta.

Bild: Youtube

Så här gör du

Vad gör man då med ingredienserna? Jo, så här:

Bryn köttet i rapsolja tills det får färg.
I med vitlöken, löken, moroten och chilin, fräs någon minut.
I med tomatpuré, timjan, salt och peppar
Stek någon minut och slå i rödvinet
Låt koka ca 2min
I med kalvfond och vatten, koka upp och gå i med den krossade tomaten.
Koka upp och sänk värmen till låg, sätt på lock och låt puttra i minst 1,5h. Känner du att köttet inte är tillräckligt mört så låt det koka en halvtimme till en timme till. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.
Ris, pasta, potatis eller bröd passar bra till.

Njut!

Hur smarrigt låter inte detta då? Här nedanför kan du själv se Filip Poon göra grytan.

Det här måste man ju bara prova!

Tryck nu på DELA-knappen!