Filip Poons perfekta middag: Kebabtallrik med pommes – en titt på resultatet och jag är förälskad

Att köpa med sig pizza eller kebab hem från sin lokala pizzabagare på helgen är något av en svensk paradgren.

Men visste du att det går att göra en klockren kebabtallrik med pommes själv hemma, och det smakar som på restaurang?

Här nedanför visar stjärnkocken Filip Poon hur man gör, häng med!

Kebab. Blotta ordet kan få det att vattnas i munnen på en.

Hemmagjord kebabtallrik

Smaken av kebab signalerar helg och god stämning, så enkelt är det bara.

De flesta av oss handlar kebab i affären men det går faktiskt utmärkt att göra kebab hemma.

Se bara själv här nedanför!

Filip Poon kebabtallrik

För att göra kebabtallrik hemma behöver du följande:

Egna Pommes:
Mjölig potatis, tex king edward. Räkna på ungefär 2-3 stora potatisar per portion.

Kebab:
500 g nötfärs
500 g lammfärs
1 tsk salt
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 msk mjöl

Kebabsås:
1 dl turkisk yoghurt
1 dl majonäs
0,5 tsk socker
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 tsk lökpulver (om man vill)
0,5 tsk paprikapulver
2 msk heinze chilisås
1-2 msk vatten
Salt
Peppar

Tillbehör:
Osbergsallad
Gurka
Rödlök
Tomat
Feferoni

Bild: Youtube

Så här gör man

Pommes:
Skala potatisen, dela den i ca 1cm stavar, lägg i bunke och skölj i vatten några gånger så att stärkelsen försvinner, fyll på nytt och låt ligga ca 10min.
Häll av och torka noga, fritera på 130°c i frityr- eller rapsolja i exakt 8 min.
Ta upp och lägg på papper, vänta 10 min och fritera igen på 180°c tills de ser ut som pommes ska, cirka 2-4 min.

Kebab:
Blanda alla ingredienser i en skål, lägg på dubbla lager plastfolie och forma till en tjock korv, tryck och kläm på den någon minut för att arbeta bort ev. luftbubblor, rulla sen ihop och låt marinera i minst 30 min, eller över natten.
Ta bort rullen från plasten och lägg på dubbla lager aluminiumfolie, rulla ihop men låt ändarna vara öppna, så att vätska kan sippra ut under tillagning.
Lägg köttbiten på galler med plåt undertill och baka i ugn i 3h på 100°c .
Stäng sedan av ugnen och låt kebaben ligga kvar i 30 minuter till.
Ställ sedan in den i kyl i minst 2h, eller över natten.
Skär tunna skivor av kebaben med kniv eller hyvla med skalare.
Blanda kebabsåsen och njut!

Här kan du se ett klipp på hur man gör!

Det här måste man ju bara prova!

Tryck nu på DELA-knappen!