Marianne Mörcks förbjudna carbonara – ”hemliga” ingrediensen lyfter pasta-klassikern till nya höjder

Att laga en perfekt carbonara är ingenting man gör i en handvändning, men sångerskan och skådespelerskan Marianne Mörck menar att hon är väldigt nära.

När hon gästar Sofia Daléns ”Paradrätten” visar hon hur hon gör sin absolut bästa maträtt. En ”förbjuden” carbonara som skulle får alla italienare att svära eftersom den egentligen bryter mot alla regler som finns.

Se exakt hur hon går tillväga här nedanför!

Trots att hon i grund och botten är utbildad operasångare och skådespelare vid teatern så tänker de flesta på hennes tv-roller som hon gjort på senare år när de tänker på Marianne Mörck.

74-åringen har bland annat synts i ”Bonusfamiljen”, ”Strandhotellet”, ”Stjärnorna på slottet” och i flera ”Wallander”-filmer.

När hon anländer till Sofia Daléns underhållnings- och matlagningsserie ”Paradrätten”, som finns på Youtube, gör hon det helt plötsligt som receptmakare.

Förbjuden carbonara

Hon är där för att visa upp sin egen tolkning av en klassiker: en pasta carbonara. Det är en av hennes älsklingsrätter.

– Jag äter allting utom lamm. Vare sig det är ungt eller gammalt. Om jag går på restaurang någon gång så blir det på en pizzeria och då äter jag carbonara, säger hon.

När Sofia Dalén sedan påpekar att Mariannes carbonara innehåller sådant som en vanlig carbonara egentligen inte gör och att det säkerligen skulle uppröra en del italienare som ofta är hårda när det kommer till matlagningsregler svarar hon:

– Nu är vi inte i Italien.

Bild: Youtube

Helt rätt, Marianne! Man får göra precis som man vill. I detta fall är det ”förbjudet” att ha vitlök, grädde och gorgonzola (mögelost) i carbonaran – men det struntar hon som sagt blankt i.

Det här innehåller Mariannes pasta:

  • Ett paket Capellini no 1 (tunn spaghetti)
  • 2 dl grädde
  • Gorgonzola
  • Parmesan
  • Bacon eller pancetta
  • Ägg
  • Färsk basilika
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Så här lagar du rätten:

  • Tärna baconet/pancettan och stek knaprigt i panna.
  • Blanda stor bit gorgonzola med grädden och koka ihop i en kastrull, rör hela tiden.
  • Låt baconet/pancettan droppa av överflödigt fett på hushållspapper när det är klart.
  • Hacka basilika och vitlök – blanda i en skål.
  • Koka upp vatten i en stor kastrull, häll i salt och lite olivolja. Koka pastan i tre minuter.
  • Lägg ett pastanystan på en tallrik och häll över den ostiga gräddsåsen över, släng på lite bacon/pancetta, hackad vitlök och basilika och riv till sist över parmesan.
  • Njut av den syndigt goda pastan!

Här nedanför kan du se hela klippet!

Det låter som en ruggigt härlig rätt, Marianne!

Tryck nu på DELA-knappen!