Kanelbullar med dipp: Enkla receptet får fikagästerna att tigga om mer

Att bjuda över nära och kära på en kopp kaffe och lite fika är alltid lika trevligt. Man får talas vid ett tag och dessutom äta lite gott fikabröd.

Fikabröd tenderar dock att alltid vara samma sak, vilket såklart är gott men kan också bli lite långtråkigt.

Därför kommer här nedanför en supersmarrig tolkning av den klassiska kanelbullen – med dipp!

Kanelbullar är helt för svenskar. På kanelbullens dag, 4 oktober, äter vi svenskar sanslösa sju miljoner kanelbullar!

Kanelsnurra med dipp

Kanelbullen är med andra ord en svensk klassiker, men receptet nedan har du nog inte sett tidigare.

För att göra kanelsnurra med dipp behöver du:

Smördeg – färdig
Fyllning 
50 g Smör 
2 msk kanel
0,5 dl Socker 
1 ägg till pensling

Dipp
125 g färskost
1,5 dl Florsocker 
60 g Smör – rumstempererat
1 skvätt saft från citron
1 msk Vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Bild: Newsner

Så här gör man

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär smördegen i två likadana delar. Lägg ut den ena biten på ett bakplåtspapper. 
  3. Blanda fyllningen och bre ut den i ett jämnt lager över filodegen. 
  4. Lägg den andra biten smördeg ovanpå fyllningen och dra av pappret. 
  5. Skär ut ca 1,5 cm x 15 cm stora remsor. 
  6. Lyft upp en remsa i taget och snurra dem i motsatt riktning tills de är lite snurrade och lägg på plåten. 
  7. Vispa ägget och pensla snurrorna med ett tunt lager ägg.
  8. Grädda mitt  i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin gyllene färg. 
  9. Vispa ihop alla ingredienser utom mjölken till dippen i en skål. 
  10. Dippa kanelbullesnurrorna i frostingen eller ringla på.
  11. NJUT!

Här kan du se ett klipp på hur man gör!

Så gott, det här måste man ju bara prova!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här smarriga receptet!