Markus Aujalays mustiga fläskfilégryta är ett måste i höstmörkret

Nu är det officiellt höst i vårt avlånga land, det kan vi konstatera. Löven har skiftat färg och luften är kall men sådär härligt krispig.

Grillen är sedan länge inplockad och istället kan man koka ihop härliga grytor som värmer i höstmörkret.

Är det någon som kan grytor så är det stjärnkocken Markus Aujalay, ta bara en titt på klippet nedan!

Han var jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” i många år – och får anses vara en av landets största matgenier själv.

Mängder av rätter

Även om Markus Aujalay nu tackat för sig i TV4-programmet, kan tittarna fortfarande ta del av hans matlagningskunskaper ändå.

Detta i form av den Youtube-kanal som han själv driver sedan flera år.

Där kan man få tips om alltifrån husmanskost till pastarätter och festmåltider, eller som här nedanför, en mustig höstgryta.

Markus Aujalays fläskfilégryta

För att laga Markus Aujalats fläskfilégryta behöver du följande ingredienser.

Receptet är till fyra personer.

600 g fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Färsk persilja
Färsk dragon
800 g fast potatis, kokt 10 minuter dagen innan
Olja och smör till stekning

Bild: Youtube

Så gör du

I klippet nedan så får du se hur du tillagar grytan.

Visst blir man vrålhungrig av att se den? Det här måste man ju prova till helgen!

Tryck nu på DELA-knappen för att sprida det här smarriga receptet till alla dina vänner!

Exit mobile version