Pasta är ett våra mest älskade livsmedel. Men hur gör man egentligen en god pastasås? Det behöver faktiskt inte vara så svårt. Allt man behöver är tre ingredienser, faktiskt.
Bakom såsen ligger Marcella Hazan och hon vet hur man gör en bra pasta. I 48 år har hon publicerat bästsäljande kokböcker, ofta med temat hemlagad italiensk mat.
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!
Men det är ju förstås upp till var och en att bedöma. Själv tycker jag i alla fall att den blev oerhört god och den är ju framför allt ”världens enklaste pastasås”! Marcella gick bort 2013, men hennes recept fortsätter att leva vidare och föra den italienska traditionen vidare. Bland hennes mest kända recept är en tomatsås till pasta, som bara innehåller 3 ingredienser. Det är den enklaste och sannolikt bästa röda pastasåsen du någonsin kommer att göra hemma!
Pastasås recept
Som nämns ovan behövs bara tre ingredienser för att göra denna pastasås, det är följande:
En burk hela, skalade, tomater, 400 gram
5 msk smör
1 skalad och halverad lök.
Så här gör man
- Lägg allt i en kastrull. Blanda en en burk hela, skalade tomater (400 gram), 5 matskedar smör, en skalad och halverad lök och några nypor salt.
- Låt det puttra. Låt ingredienserna stå på medelvärme i 45 minuter. Titta till tomaterna lite då och då, ta isär dem med en träsked för att blanda ut.
- Krydda och servera. Smaksätt såsen med lite salt och kanske peppar. Ta isär och blanda runt löken, innan du blandar med pastan.
Visst var det enkelt? Du kan ju alltid piffa till denna sås med lite nyriven parmesan och basilikablad, för extra smakupplevelse. Ibland är det det enkla som blir bäst, det är detta recept ett utmärkt exempel på!
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!