Det kan verka märkligt att lägga ett tortillabröd i kakburken – men anledningen är genial

Vi har nog alla varit med om det. Man bakar en sats med smarriga kakor, men bara några dagar senare är de snustorra. Känner du igen dig?

Jag har försökt hitta bra sätt att förpacka mina kakor väldigt länge. Påsar brukar vara ett vanligt sätt att försöka hålla dem färska så länge som möjligt, men nu har jag hittat någonting som verkligen fungerar.

Det handlar om tortillabröd – ett knep som minst sagt förvånade mig första gången jag fick höra om det.

Men min familj är minst sagt glada över att de nu äntligen kan äta kakor i flera dagar i rad, utan att de är torra och tråkiga.

Två saker som verkligen inte låter som om de passar ihop är tortillabröd och kakor. Men tro det eller ej, så är det faktiskt den perfekta kombinationen när det kommer till att hålla saker fräscha.

Tortillabröd i kakburken

När jag förpackar mina hemgjorda kakor har det oftast varit genom att lägga dem i påsar, men bara dagar senare är de torra och tråkiga. Ingenting jag längre tycker är särskilt roligt att äta.

Men det är här tortillabröden kommer in i leken – och det är smartare och enklare än du tror.

Bild: Youtube

Lägg en bit urklippt bakplåtspappret i botten på kakburken och sedan ett tortillabröd ovanpå följt av ännu ett bakplåtspapper. 

Därefter lägger du på ett lager kakor för att sedan återupprepa processen en gång till. Ett bakplåtspapper, ett tortillabröd och avsluta med att längst upp lägga ett bakplåtspapper.

Här är anledningen

Tortillabröden har nämligen en speciell egenskap. De är fulla av fukt vilket gör att de sprider sin egen fukt i burken.

Bakplåtspappret ser i sin tur till att fukten stannar längre – och dina kakor blir goda och fräscha betydligt längre än tidigare!

Så smart ju!

Tryck nu på DELA-knappen!