Genialt: Du har öppnat grillkolspåsen fel hela ditt liv – så här enkelt är det egentligen

En härlig grillkväll är riktigt svårslaget!

Nu när det börjar bli varmare ute känns doften av nygrillat ofta utanför fönstret, och man kan höra grannarnas underbara sorl vid grillen.

Gasgrill i all ära, men personligen föredrar jag kol. Men att öppna påsarna med grillkol kan vara en riktig utmaning.

Jag kan inte vara ensam om att ofta förstöra påsen då den nästintill är omöjlig att få upp. Men det finns ett husmorstips som gör det hela mycket enkelt.

Det finns många tydliga tecken på när våren har kommit. Blommor börjar leta sig fram i backarna, träden blir allt grönare och grönare och dagarna blir längre.

Så öppnar du grillkolspåsen

Men det kanske allra tydligaste tecknet på att människor ställt in sig på vår är att grillen åker fram.

I dag är det populärt att använda sig av gasolgrillar. Jag tycker däremot det är mycket härligare med en klassisk kolgrill, framför allt för att det känns som en tradition att ta fram grillkolspåsen, hälla på tändvätska och se när glöden tar sig.

Bild: Shutterstock

Omöjlig att öppna

Men samtidigt kan jag inte vara ensam om att ha problem med att öppna grillkolspåsen. Det tar tid och gör en rejält frustrerad, och jag kan knappt minnas en enda gång när påsen faktiskt inte varit helt förstörd efter att jag försökt öppna den.

Dessutom blir man väldigt smutsig och får kol på händerna, och i värsta fall råkar man dessutom få det på kläderna.

Men som tur är finns det ett supersmidigt sätt att öppna grillkolspåsen på, som både är snabbt, enkelt och utan att behöva bli smutsig.

Bild: Youtube

Snöret ut ur öglan

Grillkolspåsen ska öppnas med snöret som redan sitter på påsen, men hur gör man då det på enklaste sätt?

Börja med att pilla ut snöret ur den yttersta öglan och dra sedan i de två ändarna inåt mot påsen. Ja, det här är faktiskt det enda du behöver göra för att påsen ska öppna sig på ett normalt sätt

Fortsätt dra och som magi kommer du se hur snöret enkelt går upp.

Bild: Youtube

Nu kan du äntligen börja grilla utan att redan vara irriterad över hur svår påsen är att öppna. Ett simpelt knep – men ack så bra.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Så himla fiffigt!

Tryck nu på DELA-knappen!