Många gör en vanlig miss med kaffebryggaren – men här är geniala lösningen

Att få starta dagen med en kopp rykande hett kaffe är för många det enda sättet att starta dagen på. Man blir inte riktigt sig själv innan dagens första kopp, eller hur?

Oavsett hur man tar sitt kaffe: med mjölk, svart eller med havredryck så har nog alla varit med om att kaffet ibland smakar lite beskt och blaskigt, utan en riktig förklaring.

Men det finns en förklaring – och en lösning! Läs mer här nedanför.

Häromåret så gjorde svenske Thomas Söderberg en upptäckt med kaffet och lade ut det i en Facebookgrupp.

Själva kaffebryggaren

I Facebook-gruppen ”Husmors tips, gamla som nya.” skrev Thomas och berättade om den prekära situationen.

Han hade upptäckt att kaffet ofta blir godare om man brygger en hel kanna istället för 2-4 koppar, och började fundera på varför. Till slut insåg Thomas var problemet låg och delade med sig av kunskapen i Facebook-gruppen:

”Jag har kommit på att kaffet släpper inte igenom vattnet i den hastighet som det borde. Filtrets yta gentemot den mängd kaffe och vatten blir för stor och kaffet blir beskt och lite blaskigare”, skrev Thomas på Facebook.

Bild: Shutterstock

Smart husmorsknep

Så för att slippa brygga en hel kanna varje gång, men ändå kunna avnjuta en kopp som varken är besk eller blaskig, klurade Thomas ut ett briljant knep.

”Jag har klippt sönder en muffinsform, modellen större och även klippt av dem lite snett så man kan anpassa den till olika mängder kaffe. Man lägger helt enkelt ner den mot kaffet”, skriver Thomas på Facebook.

Tack vare muffinformen i plast, så sögs den mindre mängden kaffe och vatten inte fast i filtret. Och vips, så smakade kaffet mycket bättre!

Glada reaktioner

När Thomas postade sin smarta lösning i gruppen, stod det också klart att många haft exakt samma problem.

”Har tänkt samma tanke men inte kommit på nån lösning. Tack snälla för tipset,” skrev en användare i gruppen.

”Grymt! Insett exakt samma problematik! Tack ?”, skrev en annan.

Bild: Facebook

Så smart ju! Kände du till detta?

Tryck nu på DELA-knappen!