Förvara alltid en vitlök i frysen – här är busenkla husmorsknepet alla borde känna till

Det finns få smaksättare som är så mångsidiga som vitlök. Det får snudd på alla maträtter att höja sig ett snäpp.

Mängden vitlök man föredrar i maten varierar naturligtvis från person till person men vi är nog många som håller med om att vitlök tar ens matlagning till en ny nivå.

Ett problem med vitlök är dock att man inte alltid använder allt man köper och klyftorna blir liggandes i kylen tills de blir dåliga.

Men med det här smarta husmorsknepet får du vitlöken att hålla mycket längre.

Vitlök är bra till väldigt många saker. Givetvis är det till matlagningen många anser att den hör hemma, men faktum är att vitlök också har många hälsofördelar.

Slöseri med vitlök

Jag kan inte vara ensam om att ha tagit fram en vitlök från skafferiet och märkt att klyftorna börjat bli dåliga och lukta illa.

Tyvärr sker det relativt ofta då jag inte använder hela vitlöken innan den börjar bli sämre, men som tur är har jag hittat ett riktigt smart knep som gör att allt detta är historia.

Det går nämligen utmärkt att frysa vitlöken och ta fram den när det passar dig.

Bild: Shutterstock

Frysa ned vitlök

Så hur går du till väga för att frysa in vitlök?

Det går bra att både frysa in den hel eller hackad, men se bara till att förvara den i en förpackning som är lufttät.

Allra smidigast är däremot att skiva vitlöken och lägga den i olja i en fryspåse. Till skillnad från att lägga in den hel eller hackad så gör oljan så att den inte fryser, vilket gör att du enkelt kan plocka ut precis den mängd vitlök du behöver.

Men det är inte bara vitlök som du kan förvara i frysen. Det går även bra att frysa in både ägg, lök och faktiskt till och med potatischips.

Kände du till detta?

Tryck nu på DELA-knappen!