Smart och enkelt: Så blir du av med kalk i vattenkokaren – med 2 naturliga ingredienser

Även om kaffe är den stora favoriten hos svenskarna när det kommer till varma drycker, så dricks det också många koppar te varje dag runt om i vårt avlånga land.

Men dricker man te sätts snabbt en hushållsapparat på prov: vattenkokaren. Den kan lätt drabbas av kalkavlagringaroch det brukar inte dröja länge innan det ser smutsigt och äckligt ut.

Men det finns faktiskt enkla metoder för att rengöra vattenkokaren – och du behöver inga dyra produkter alls. Faktum är att du kan göra det med 2 naturliga ingredienser, helt ekologiskt!

Vattenkokaren är fantastisk på många sätt och vis. Det räcker med att slå på den, och vips så har man kokande vatten redo på nolltid.

Kalkavlagringar i vattenkokaren

På så sätt slipper man böka med kastruller och grytor varje gång det ska kokas vatten.

Men även om man har för vana att tömma vattenkokaren direkt, så har vattnet en tendens att lämna kalkavlagringar i kärlet. Särskilt i områden där vattnet har höga kalkhalter.

Bild: Youtube

Vattenkokaren kan rentav vara en riktig bakteriehärd, där det samlas fett och smuts i botten av kärlet. Dessutom kan det bildas kalk på hela insidan av vattenkokaren.

Det ser inte bara oaptitligt ut, det är inte heller så trevligt att få det i sin kopp te.

Men som tur är finns det ett busenkelt sätt att rengöra vattenkokaren från kalkavlagringar. Allt du behöver göra är att använda två naturliga ingredienser.

Så rengör du vattenkokaren:

1. Ta fram din vattenkokare och öppna locket.

2. Häll i tre matskedar citronsaft och en kopp vatten. Blanda ihop ordentligt och låt verka i en halvtimme.

3. Tillsätt sedan ytterligare en kopp vatten i vattenkokaren, och stäng locket. Slå på vattenkokaren och låt det hela koka upp.

4. Låt svalna och häll sedan ut vattnet. Skölj ur vattenkokaren med rent vatten ett par gånger.

5. Nu kommer du snabbt att se en stor förändring – och allt du har använt är naturliga ingredienser!

Här kan du se en video på hur du går tillväga:

Så himla smart och enkelt!

Tryck nu på DELA-knappen!