Enkelt, gott och nyttigt: Så gör du ”Piggelin” hemma – med endast 1 oväntad ingrediens

Många är de glasspinnar som kommit och försvunnit genom åren – men några består.

Piggelin hamnade i GB:s sortiment redan på 70-talet och är en idag en stor favorit.

Nu har jag kommit över ett recept på hur man gör egen och inte nog med det – den är både enkel och nyttig.

Våren börjar närma sig och med våren kommer även glassuget.

Piggelinglass

Jo, även vuxna tycker det.

En av mina favoritglassar är definitivt Piggelin och därför blir jag överlycklig när den återkommer i sortimentet år efter år.

Faktum är ju att glassen funnits sedan 1972 och även om den kommit i olika skepnader genom alla dessa år så är den otroligt god och passar både barn och vuxna.

Så gör du nyttig Piggelin hemma

Men att äta glass flera gånger om dagen är inte bra, varken för tänderna eller hälsan.

Även om det Piggelinen är en av GB:s absolut minsta glassar så är den proppad med socker.

Nu har jag däremot kommit över ett helt genialt recept från Ekotipset som gör egen Piggelin på bara en ingrediens, och den är dessutom hälsosam.

Ingredienser

(för 4 stora portioner)
• Eko vindruvor, 2 paket

Så gör du

1. Skölj och rensa vindruvorna.

2. Frys in.

3. Mixa slätt med en höghastighetsmixer (använd mixerstaven). En stavmixer går också bra, men tina i så fall druvorna något innan samt tillsätt ev. lite vatten.

4. Klar att ätas.

Se inlägget från Ekotipset för att se steg för steg.

Så smart ju!

Tryck nu på DELA-knappen!