Drömlika chokladbrownies med tryffelfrosting – läckerbitarna som får alla att gapa efter mer

Riktigt goda chokladbrownies är svårslaget. Inte minst när de innefattar en tryffelfrostning som kan få vem som helst att gapa efter mer.

Klassiska brownies lämnar sällan någon besviken.

Det passar perfekt att bjuda på när det blivit dags för fika med släkten, middag med vännerna eller till tv-stunden med familjen en fredagskväll.

Dessa chokladbrownies med tryffelfrosting kommer dock med en liten varning- du kommer aldrig vilja göra brownies på något annat sätt igen!

Läckerbitarna är både enkla att få till, och blir precis lika smarriga som det låter.

– De här är magiska, säger Matbibelns Evelina Reuterfors.

Recept på brownies

Brownies

  • 100 g smör 
  • 2 st ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 1 dl mjöl 
  • 0,75 dl kakao 
  • 1 tsk Vaniljsocker 
  • En liten nypa salt 

Tryffelfrosting 

  • 50g smör 
  • 100g cream cheese 
  • 2tsk vaniljsocker 
  • 1,5dl florsocker 
  • 150 g mörk choklad 50% 
  • 1,5dl grädde 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. 
  1. Smöra en ugnsform 27×18 cm och klä botten i bakplåtspapper. 
  1. Smält smöret till dina brownies på medelhög värme i en stor kastrull. 
  1. Blanda i vaniljsocker, socker, kakao och en liten nypa salt. Rör försiktigt ihop med en slev. 
  1. Sänk temperaturen och vispa ner ett ägg i taget. 
  1. Rör ner mjöl och häll smeten i formen. 
  1. Grädda i ugnen i 22 minuter.
  1. Gör frostingen: 
  • Vispa ihop smör, creme cheese, vaniljsocker och florsocker i en bunke. 
  • Häll grädde och mörk choklad i en kastrull.
  • Värm upp på medelhög värme och rör konstant tills all choklad har smält och blandningen får en tjock och glansig konsistens (var försiktig, det går snabbt på slutet).
  • Låt tryffelkrämen svalna till rumstemperatur och rör ner den i smörblandningen. 
  1. Ta ut formen ur ugnen och låt dina browies svalna helt. 
  1. Bre på frostingen. 

Tips: låt gärna dina färdiga brownies stå en stund i kylen för härligt krämiga och fudgeig konsistens.

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga: