Himmelska After Eight-drinken alla snackar om – en klunk och gästerna dreglar efter mer

En kaffe, dessert eller avec på maten sitter aldrig fel. Själv tackar jag aldrig nej till något sött efteråt, och den värd eller värdinna som ansträngt sig lite extra för att göra något eget vinner snabbt poäng hos mig. 

När det kommer till godsaker är smaken riktigt delad. Vissa föredrar riktigt söta saker som smakar godis, medan andra, som jag, föredrar en mer “fräsch” upplevelse.

Av den anledningen har After Eight alltid varit den sötsak som fångat min uppmärksamhet. För alla er andra mint-älskare där ute har jag en himmelskt recept att dela med mig av. 

Drink som smakar After Eight

Du har säkert hört om den klassiska efterrätten After Eight-Päron, som var populär på 90-talet. Den i all ära, men den här historien gör att du inte behöver välja mellan dessert och drink. Smaken har dock en del likheter. 

After Eight
Foto: Shutterstock

Mint och choklad spelar huvudrollen, så om du kan tänka dig en drink som smakar det tillsammans med glass, ja, då kommer du garanterat att älska den här. 

För två drinkar behöver du:

  • Is
  • 12 cl vispgrädde
  • 4 cl creme de menthe
  • 4 cl creme de cacao
  • 8 bitar After Eight

Så gör du

Ta fram två cocktailglas, antingen kupade eller konformade. 

Smält 6 bitar After Eight i en liten kastrull. Smält på låg värme så att det inte bränns. Rör om när det smält och doppa glasens kanter i chokladen. Rulla kanterna försiktigt så att de är täckta av chokladen hela vägen runt. Ställ kallt så att chokladen stelnar. 

Foto: Shutterstock

Ta fram en mixer (ej stavmixer). Lägg i cirka 10 isbitar och häll sedan ner resten av ingredienserna, allt utom chokladen. Mixa tills isen krossats och allt blandats ordentligt. Det ska vara som lös glass när det är klart. 

Ta fram glasen och häll försiktigt upp hälften av blandningen i vardera glas. Fyll upp till chokladkantens nedre del. 

Dekorera med choklad

Skär ett liten snitt i mitten av två After Eight-bitar. Använd snittet för att fästa biten på sidan om glaset som garnering. Servera så kall som möjligt. 

Du som druckit den klassiska “Grasshopper”, kommer inte att vara främmande för smaken på denna drink, de är nämligen väldigt lika. 

Dela gärna detta goda drinkrecept med andra, de kommer att tacka dig.