Platta ut köttfärs i en ugnsform och lägg på ost – resultatet efter en stund i ugnen är magiskt

Köttfärs och ost är nästan alltid en lyckad kombination. Och det går att göra väldigt mycket gott med dessa ingredienser.

Men frågan är om inte dessa läckra köttfärsbiffar med ost är det mest lockande jag sett på länge.

Till att börja med, så är receptet väldigt enkelt. Det mesta sköter faktiskt sig självt, eftersom ugnen får göra större delen av jobbet att genomsteka biffarna och smälta osten på ett så där ljuvligt inbjudande sätt.

Det behövs inte hellre särskilt många ingredienser. Förutom ost och köttfärs behövs endast gräddfil, lök och ägg – samt kryddor att smaka av med.

Och receptet har blivit en stor succé.

Köttfärsbiffar har lockat hundratusentals

Dessa köttfärsbiffar med ost har fått hundratusentals visningar på Youtube, och i kommentarerna är det minst sagt positiva omdömen.

”Väldigt gott. Väldigt smakrikt”, skriver en användare. ”Det ser verkligen gott ut”, skriver en annan. En tredje kommer med ett tips: ”Gott recept, men vi gjorde den med friterad lök, svamp och gräddfil och hade ovanpå. Också gott”.

Jag törs säga att du inte behöver oroa dig för vad dina middagsgäster kommer tycka! Bläddra vidare här nedan för att lära dig göra dessa köttfärsbiffar.

Köttfärsbiffar med ost – du behöver:

  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 3 msk gräddfil
  • 200 g hårdost
  • 700 g köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör så här:

1. Hacka en lök. Värm sedan upp en stekpanna med lite olivolja och stek tills löken är gyllenbrun.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

2. Koka 3 av äggen. Riv dem sedan mot den grova sidan på ett rivjärn. Häll över äggstrimlorna i en skål och blanda med gräddfil.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

3. Riv osten.

4. Ta fram en skål och lägg ner köttfärsen. Salta och peppra efter smak och knäck ett ägg i skålen. Rör om ordentligt och forma sedan till köttbullar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

5. Nu kan du ta fram en ugnsform. Pensla med lite olivolja och placera ut köttbullarna i formen. Platta ut lite grann, så att de blir till små biffar.

6. Häll på blandningen med ägg och gräddfil. Toppa med den rivna osten. Täck formen med folie och sätt sedan in i ugnen, 180 grader, i 35-40 minuter.

7. Nu är dina köttfärsbiffar klara! Kika på videon här nedan för att se läckra slutresultatet:

Suveränt, jag lovar att familjen kommer ropa efter mer!

Dela gärna vidare dessa läckra köttfärsbiffar för att sprida lite matlagningsinspiration till dina vänner.