Har du citroner över? Koka dem istället för att slänga dem – anledningen är genial

Torr luft i hemmet kan vara jobbigt på många olika sätt. Ögonen kan bli irriterade, luftvägarna kan påverkas och huden kan bli torr och få smärtsamma sprickor.

Men som tur är, behöver man inte investera i dyra lösningar för att bli kvitt problemet.

Faktum är att man kan nöja sig med att ta en tur i köket – och plocka fram en ingrediens som de flesta redan har hemma.

Många svenskar vet att för hög luftfuktighet kan vara skadligt både för hemmet och för de boendes hälsa. Men faktiskt kan det motsatta också skapa problem.

Torr luft i hemmet

Om du är en av alla svenskar som har problem med för torr luft i hemmet, så har du kanske drabbats av torr hud och kliande ögon när du är hemma, framför allt under årets kallare månader.

Men innan du rusar iväg till affären och tömmer plånboken på dyra produkter, så kan du prova ett riktigt fiffigt husmorstips.

Det enda du behöver, är vatten och några citroner!

Bild: Shutterstock

Väldoftande luftfuktare

Vad många inte vet, är att citronskal kan användas till att koka ihop en väldoftande luftfuktare.

Bäst av allt, är att det är väldigt enkelt att slänga ihop.

Bild: Youtube

Så här gör du:

1. Ta en kastrull och fyll den med vatten.

2. Dela citronerna i halvor. Gröp ur fruktköttet och lägg ner citronskalen i kastrullen. Sätt spisen på låg temperatur och låt sjuda.

3. När det börjar puttra, kommer ångan att fylla rummet med väldoftande luft – som också kan hjälpa till att bli kvitt torr luft!

I det här klippet, kan du se ännu fler exempel på varför du aldrig ska slänga citroner:

Citroner gör inte bara succé i matlagningen, de kan också göra små mirakel runt omkring i hemmet. Som att bli kvitt något så irriterande som torr luft – och det både enkelt och med ett väldoftande slutresultat!

Det här tricket kommer i alla fall jag att lägga på minnet. Dela gärna artikeln, så att dina vänner också får chansen att prova detta smarta trick.