
Att öppna konservburkar är ofta lättare sagt än gjort. Jag kan inte vara den enda som alltid får locket att trilla rätt ner i majsburken gång på gång? Jag har alltid trott att det är något man får leva med, men nu visar det sig att jag kan ha använt konservöppnaren fel hela tiden. Du också? Då ska du läsa vidare.
Krossade och passerade tomater, majs och bönor. Ja mycket i skafferiet är paketerat i konserver. Men suckar du också varje gång du ska ta dig an att öppna en av dem? Jag lyckas nämligen alltid få det vassa locket på konserven att trilla rätt ned i tomatjuicen och sedan står man där och pillar frenetiskt för att försöka fiska upp locket.
Öppna konservburkar
Det är inte alltid en enkel match, speciellt inte när man vill få maten klar snabbt och smidigt så man kan mätta hushållets hungriga magar. Men nu visar det sig att jag använt min konservöppnare fel hela tiden.
Nu delar tikTok-profilen ”Problem Solved” med sig av ett superknep för att öppna konservburkarna på ett bra sätt. TikTok-kontot ”Problem Solved” delar med sig av praktiska lösningar på vardagliga problem och har nu över en miljon följare. I en ny video delar kontot med sig av hur man på bästa sätt använder sig av en konservöppnare och det visar sig att många, precis som jag, använt den fel hela livet.
Så gör du
I stället för att sticka hål på toppen av burken när du använder öppnaren, gör i stället ett hål på sidan av burken. På så vis får du ett större lock som inte faller rätt ner i maten.Du kan sedan använda locket för att tömma överflödig saltlake eller olja, om du till exempel öppnar en burk tonfisk.
”Problem Solved” rekommenderar också att du använder en konservöppnare för att skapa ett litet snitt i burken, så att eventuell överflödig vätska kan rinna ut innan du fortsätter att öppna burken. Se själv här.