Bästa av två världar: Kanelbullekladdkakan är årets läckraste recept – en tugga och jag är i himmelriket

Om det är något bakverk som alltid går hem så är det kanelbullar, det slår liksom aldrig fel.

I min familj har vi ätit kanelbullar året runt så länge jag kan minnas. Ja, det finns verkligen bullar på faten vid varje festligt tillfälle och det blir aldrig uttjatat.

Ett annat bakverk som jag inte kan få nog av är kladdkaka och därför kommer receptet nedan vara oslagbart.

Ja, för vad händer egentligen om man slår ihop kanelbullar och kladdkaka? Jo, det blir något nytt alldeles utsökt fika.

Recept: Kanelbullekladdkaka

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk kardemumma
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 50 g smör
  • 2 msk kanel
  • 2 msk strösocker

Tillbehör:

  • 3 msk pärlsocker

Så gör du kanelbullekladdkakan

1. Sätt ugnen på 185 grader

2. Smält smör i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt socker, kardemumma, strösocker och vetemjöl och blanda till en smet.

3. Lägg bakplåtspapper på botten av en springform (form med avtagbar kant). Häll i smeten.

4. Smält smör till fyllningen och tillsätt strösocker och kanel.

5. Ringa fyllningen i cirkelformade rörelser över smeten i springformen. Målet är att få det att se ut som en stor kanelbulle.

6. Avsluta med att strö på pärlsocker och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Tiden kan variera beroende på hur tjock din springform är samt hur kladdig du vill ha den. Använd en sticka för att känna efter.

7. Ta ut kakan och låt svalna.

8. Servera med grädde eller vaniljglass och njut!