Burratapasta: Så enkelt gör du middagssuccén

Pasta går alltid hem i alla läger. Gammal som ung, rik som fattig. Pasta är fantastiskt på så många sätt för det går att variera i snutt på all oändlighet, vilket gör att nästan alla har en egen pastafavorit. Dock kan man ibland behöva lite inspiration för att hitta nya, spännande rätter. Vill man ha lite inspiration kan man alltid spana in receptet här nedanför, på burratapasta som får smaklökarna att dansa glädjedans, häng med!

En läcker och krämig burratapasta med burrata, soltorkade tomater och parmesan – perfekt för en smakrik middag!

Burratapasta recept

Du behöver följande ingredienser för att svänga ihop denna burratapasta.

  • 3 stora schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk (140 g) soltorkade tomater (spara oljan till garnering)
  • 4 msk smör (2 msk till stekning, 2 msk i såsen)
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk färskost
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 cl citronsaft
  • 1 msk torkad basilika
  • 100 g Parmigiano Reggiano (75 g i såsen, 25 g för topping)
  • 500 g kokt pasta (valfri sort)
  • 0,5 dl pastavatten (för att späda ut såsen)
  • 1 burrata
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Förbered grönsakerna – Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Strimla de soltorkade tomaterna.
  2. Stek – Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater tills de mjuknar.
  3. Gör såsen – Tillsätt grädde, färskost, kycklingbuljong, citronsaft och torkad basilika. Rör om och låt sjuda på låg värme.
  4. Krydda – Salta och peppra efter smak medan såsen puttrar och smakerna utvecklas.
  5. Tillsätt parmesan – Rör ner 75 g riven parmesan och låt såsen tjockna.
  6. Späd ut – Häll i pastavatten och resterande 2 msk smör, rör om tills såsen är krämig.
  7. Blanda – Vänd ner den kokta pastan i såsen och låt allt värmas ihop.
  8. Servera – Lägg upp din burratapasta och toppa med resterande parmesan, burrata och ringla över lite av oljan från de soltorkade tomaterna.

Här nedanför kan du se ett klipp från Matbibelns TikTok som visar exakt hur man gör.

@matbibeln

Krämig BURRATAPASTA med soltorkade tomater och parmesan 😍🍝 Så löjligt gott!! Recept (4 portioner) 3 stora schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 burk (140 g) soltorkade tomater (spara oljan till garnering) 4 msk smör (2 msk till stekning, 2 msk i såsen) 4 dl vispgrädde 4 msk färskost 1 tärning kycklingbuljong 2 cl citronsaft 1 msk torkad basilika 100 g Parmigiano Reggiano (75 g i såsen, 25 g för topping) 500 g kokt pasta (valfri sort) 0,5 dl pastavatten (för att späda ut såsen) Två burrata Salt och peppar efter smak #mat #pasta #burrata #burratapasta #krämigpasta #mat #recept #recipe #matlagning

♬ originalljud – Matbibeln – Matbibeln

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...