Friska basilikadrinken är en given succé – så enkelt gör du drinken alla vill ha

Citron, lime och jordgubbar är ingredienser i några av våra mest älskade drinkar, men en oupptäckt stjärna på cocktailhimlen är basilika.

Den smakrika kryddan får ofta vara ingrediens i sallader och grytor, men vad många inte vet är att den gör sig otrolig i drinkar.

Håll i hatten när du testar denna drink.

Thaibasilika låter som en ingrediens i en het gryta. Det kan det förvisso vara, men det är också den “hemliga” ingrediensen i drinken som allt fler försöker anamma i hela landet. 

Basilika – i en drink

Thai Basilika, kallas kort och gott drinken som stockholmsrestaurangen Asian Post Office skapade 2018. Drinken var nytänkande med sin kryddighet och sitt söta skum.

Nu strömmar folk till baren för att smaka på den illgröna drinken som får smaklökarna att dansa. Att den dessutom är fin att titta på gör det inte mindre roligt.

För den som vill prova på att göra den hemma kommer receptet nedan.

Det krävs en del förberedelser, så detta är ingen drink man slänger ihop i sista sekund. Snarare är det en drink du gör när du vill imponera på gästerna.

Thai basil – recept

Du behöver: 

  • 5 cl gin
  • 3 cl citronsaft, färskpressad
  • 2 cl sockerlag
  • 8 blad thaibasilika
  • 5 dl kokosmjölk
  • 100 g strösocker

Så gör du:

  1. Börja med att koka upp sockerlag och låt det svalna. 
  2. Mixa sockerlag med thaibasilika (lika många blad som centiliter sockerlag). Sila av så att lagen blir slät.
  3. Koka upp kokosmjölk och strösocker på medelvärme. Låt det sedan svalna helt i kylskåp.
  4. Fyll en gräddsifon med kokosmjölken.
  5. Skaka gin, sockerlag och citronsaft i en kyld shaker. Ett tips är att lägga in shakern i frysen innan. 
  6. Sila upp drinkblandningen över en stor isbit i ett lågt glas. 
  7.  Använd sifonen och toppa drinken med kokosskum. Skummet ska ligga som ett täcke över. 
  8. Garnera med thaibasilika.

Drinken ska serveras kall.

Klart! 

Magiskt, eller hur?!

Tryck nu på DELA-knappen!