Krämig falukorvstårta är galet gott – här är enkla receptet alla pratar om

Vi har alla varit där, stått trötta framför spisen och lagat potatismos och falukorv för tredje gången samma vecka.

Ja, det finns perioder när några i familjen kanske har lite specifika preferenser. Andra gånger har man själv ingen lust med att göra något mer avancerat.

Men, har man lite energi över så kan man alltid dra till med att lägga upp det på ett finurligt sätt?

Vad sägs om Korv med mos i en TÅRTA? Perfekt att servera för att få alla på lite bättre humör. Eller varför inte på kalaset? Barnsligt gott!

Korv och potatismostårta
Foto: Matbibeln, Youtube

Du behöver:

1 Falukorv

1 kg potatis (gärna mjölig)

2 1/4 dl mjölk

50 g smör

Salt

Peppar

Ketchup

Senap

Bostongurka

Rostad lök

Springform

Så här gör du:

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Ungefär 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

Mosa potatisen i kastrullen eller i en skål med potatisstöt eller visp. I med smöret och vispa upp tillsammans med lite mjöl tills du får en bra konsistens.

Krydda med salt och peppar.

Varva korv och potatismos med senap, ketchup och bostongurka.

Dekorera med spritsat potatismos, körsbärstomater och rostad lök.

KLART! Men du kan såklart värma på tårtan en sväng i ugnen…

I videon nedan kan du se mer av hur du gör denna goding. Följ gärna Matbibeln på Youtube för att inte missa några smarriga recept.