Markus Aujalay firar in hösten med högrev och kantareller

Nu när kvällarna är kalla och mörka finns det inget mysigare än att kura ihop sig hemma och äta något riktigt värmande och gott.

Markus Aujalay har ett magiskt recept på en mustig rätt som bara skriker höst – här nedanför visar han hur enkel den är att laga!

Rödvin hör hösten till. Potatismos också. Slänger man in högrev och kantarellsås också så får man en underbar höstmiddag som både är enkel och lyxig på samma gång – perfekt!

Markus Aujalays högrev med kantareller

För att tillaga Markus Aujalays rödvinsbräserade högrev med kantareller och potatispuré behöver du följande ingredienser för att göra fyra portioner.

1 kg högrev i bit
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
5 dl rött vin
4 dl kalvfond
Några kvistar timjan
1 lagerblad
Salt
Peppar

1 kg mjölig potatis
2 msk smör
Ca 1 dl mjölk
Ca 1 dl grädde
Salt

400g gula kantareller
½ gul lök
Persilja
Salt
Svartpeppar

Bild: Youtube

Så gör du

I klippet nedan så får du se hur du tillagar den här smarriga rätten.

Så smarrigt! Det här måste man ju bara prova!

Tryck nu på DELA-knappen!