Det bästa av två världar: Så enkelt gör du tacokorv i ugn

När det kommer till middagar man lagar mitt i veckan så är man inte alltid sugen på att stå flera timmar i köket.

Man vill bli mätt, det får gärna smaka gott och det får gärna bli några matlådor över.

Här nedanför kommer ett sådant recept och det är helt klockrent för det kombinerar två svenska klassiker – tacos och falukorv!

Både tacos och falukorv är två svenska klassiker, snudd på alla svenskar har glufsat i sig fredagstacos och falukorv i ugn.

Det bästa av två världar

Receptet nedan kommer från från bakboksförfattaren Nina Hermansen, mer känd från sitt populära Instagramkonto Niiinis.

Hon har slagit ihop det bästa av två världar, tacos och falukorv, till en enkel och supersmarrig middag!

Receptet och hur man går tillväga hittar du nedan.

Bild: Facebook

Tacokorv i ugn

Dessa ingredienser behöver du:

1 ring falukorv, gärna med hög kötthalt
1 burk krossade tomater
2 tsk spiskummin
1 liten burk majs
1 liten burk tacosås (gärna stark)
10 skivor ost
3 dl krossade nachoschips

Så här gör du

Snitta korven, inte ända ned utan så den fortfarande håller ihop.
Krossa nachoschipsen.
Häll över tacosås-burken över korven.
Krydda med spiskummin över korven.
Strö på nachoschipsen över korven.
Häll i de krosssade tomaterna runt korven.
Strö över lite krossade nachos över de krossade tomaterna.
Ställ in den på 225 grader i ca 10-15 minuter. Ta ut den och lägg på osten.
Ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter till så att osten smälter ordentligt och får lite färg.
Servera med potatismos, lite nachoschips och en klick creme fraiche.

Så enkelt och så otroligt gott!

Tryck nu på DELA-knappen!