Fyll risgrynsgröten med Dumle – 15 minuter senare är du i dessert-himlen

Att göra efterrätter är alltid lika skoj. Det är så lyxigt att få sätta tänderna i något sött och gott efter en rejäl middag.

Det blir liksom pricken över i på ett svårslaget vis. Men att komma på vad man ska laga för efterrätt är inte lika enkelt.

Därför bjuder vi här nedanför på ett superenkelt men ack så gott recept som du nog inte sett tidigare – Dumlegröt!

Dumlegröt. Det kan låta som något som ett barn fantiserat ihop, men det går faktiskt att göra och det är hur gott som helst, se bara receptet nedan.

Dumlegröt med passionsfrukt

För att göra gröten behöver du följande ingredienser:

1 korv färdig risgrynsgröt (eller gör egen).
0,5 dl mjölk
2 msk socker
1,5 msk kakao
10 stk dumle
1 passionsfrukt
1 tsk florsocker för garnering

Foto: Matbibeln

Så gör gör du

Så här lagar du till rätten:

  1. Tryck ner en korv färdig risgrynsgröt i en kastrull med en skvätt mjölk.
  2. Rör på medelhög värme tills risotton är varm.  
  3. Rör ner socker, kakao, dumle och choklad, rör tills allt smält. 
  4. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Servera i djup tallrik och toppa med grovt hackade maltesers och Dumle samt en halv passionsfrukt.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Så gott! Det här MÅSTE man ju bara prova!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här receptet!